Inspiration

De bedste opskrifter med squash

Squashrulle. Bag en squashbund og kom stegt, hakket oksekød sammen med ost, salat, agurker og tomater ovenpå inden du ruller den sammen og skærer i skiver.

Squash er en helt fantastisk grønsag! Den er kaloriefattig, velsmagende og meget alsidig. Find de bedste opskrifter med squash her.

Squash kaldes også courgetter eller zucchini, alt efter hvilket land, du er i. Og den er ikke at forveksle med butternutsquash. Er du heldig – eller dygtig – kan du dyrke squash i haven og høste år efter år. Ellers kan squash fås relativt billigt i supermarkeder – i højsæsonen i august bugner hylderne af squash og du kan købe store, lækre squash til en flad fem’er. Dermed kan du lave billig aftensmad med squash.

Du kan lave mange opskrifter med squash, hvor den både kan spille hovedrollen, serveres som tilbehør eller agere ekstra fyld, der højner sundheden i traditionelle opskrifter.

Her får du mine bedste squashopskrifter

Pizza på squashbund

Pizza på squashbund
Glutenfri pizza på squashbund og topping af krydrede kødboller, champignon, rødløg og hjemmelavet tomatsauce.

Sund grønsagslasagne med squash og aubergine

Grønsagslasagne
Opskrift på en low carb og sund lasagne med squash og aubergine i stedet for pastaplader.

Squashrulle med kylling og guacamole

Squashrulle med kylling
Squashrulle. Bag en squashbund, smør den med guacamole og kom kyllingestrimler sammen med salat, tomater og syltede rødløg ovenpå inden du ruller den sammen og skærer i skiver.

Squashrulle med fyld af oksekød og salat

Squashrulle. Bag en squashbund og kom stegt, hakket oksekød sammen med ost, salat, agurker og tomater ovenpå inden du ruller den sammen og skærer i skiver.
Squashrulle. Bag en squashbund og kom stegt, hakket oksekød sammen med ost, salat, agurker og tomater ovenpå inden du ruller den sammen og skærer i skiver.

Kartoffel-squash gratin

Kartoffel-squashgratin
Kartoffel-squashgratin er en sundere udgave af flødekartofler. Går fint til både frikadeller og steg.

Hotdogs i squash-æggewrap

Hot dog i grønsagsfladbrød
Hot dog i grønsagsfladbrød

Mørbradmedailloner med squash-svampe a la creme og blomkålsmos

Mørbrad a la creme med blomkålsmos
Mørbrad a la creme som medailloner omviklet med bacon. Serveret med blomkålsmos og en skøn svampesovs med squash. Sundere version af en klassiker.

Oksekødstærte med gulerod og squash

Oksekødstærte med squash og gulerod
Oksekødstærte med et dekorativt mønster af gulerod og squash. En mættende tærte, der blot kan serveres med en salat for at udgøre et komplet måltid.

Squashfritter

Squashfritter
Squashfritter er sprødt og lækkert tilbehør

Squash-tomat gratin

squash-tomatgratin
Skiver af tomater og squash gratineret med æg og madlavningsfløde er let tilbehør

Fyldte squash

Fyldte squash
Fyldte squash er en skøn måde at få en masse grønsager indenbords. Squashen farseres med oksekød i tomatsovs og bages i ovnen. Server med en god salat.

Kartoffelgratin med hamburgerryg

Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad
Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad

Grillet middelhavsgrønt

Grillet middelhavsgrønt
Grillede tyndtskårne skiver af aubergine og squash er skønt tilbehør. Brug grillen, en grillpande eller ovnens grillfunktion.

Cremet pasta med squash og gulerod

pasta med squash og gulerod
Cremet pasta med squash og gulerod får sin skønne cremethed fra creme fraiche. Smager fantastisk til både stegt kylling og frikadeller.

Lidt lettere pasta carbonara

pasta carbonara
Lidt lettere pasta carbonara er en cremet spaghetti carbonara, der er gjort kalorielettere med squashstrimler. Brug tørret skinke eller bacon som sprød topping.

Fyldte grønsager med ricottatopping

Fyldte grønsager med ricottatopping
Peberfrugter og squash fyldt med hakket oksekød og toppet med en blanding af æg og blød ricottaost

Detoxsuppe

Detoxsuppe
Detoxsuppe er en lækker suppe spækket med grønsager. Fedtfattig og rigtig god til at kickstarte et vægttab.

Ristede grønsager

Stegte grønsager
Stegte grønsager med drys af feta og birkes. Nem opskrift på ristede grønsager, som kan bruges som tilbehør eller spises vegetarisk.

Eksotiske boller i kokoskarry

Boller i kokoskarry
Skøn opskrift på boller i kokoskarry, der er lavet med hakket kylling og masser af grønsager i en krydret kokossauce. Server med ris.

One pot pasta

One pot pasta med pølser
One pot pasta med pølser er en genial hverdagsret. Kom alle ingredienser i én gryde og kog sammen til en lækker pastaret.

Flank steak fajitas

Flanksteak fajitas
Opskrift på flank steak fajitas – tortilla med grillet flank steak og en farveeksplosion af peberfrugter og squash toppet med cremet guacamole

Kyllingefrikadeller med grønsager og feta

Kyllingefrikadeller
Kyllingefrikadeller med grønsager og feta er en dejlig og nem opskrift til hverdage. Kyllingefrikadellerne bliver dejligt saftige og smagfulde.

Grillet flanksteak med blomkålsmos og sauteret grønt

Grillet flanksteak med sauteret grønt og blomkålsmos
Grillet flanksteak er et skønt stykke kød, som er både billigt og meget nemt at lave. Her er det serveret med en blød blomkålsmos og sauteret grønt.

Grillet panzanella

Panzanella
Panzanella – italiensk salat med tomater, brødtern og grillede squash, auberginer og peberfrugt. En superlækker og fyldig salat, der passer godt til sommerens grill.

Spicy oksekød på fuldkornsbulgur

orientalsk oksekød
Skøn gryderet med orientalsk oksekød, grove grønsager og fuldkornsbulgur. Meget nemt lavet og med skønne krydderier. Serveret med fuldkornsbulgur.

Marrokanske kyllingelår

Marrokanske kyllingelår
Marrokanske kyllingelår på en bund af ris og grønsager er en dejlig ret med masser af smag. Det hele laves nemt i ét fad, så oprydning er hurtig klaret.

Grønsagssuppe med kokos og mangosalsa

Vegetarisk grønsagssuppe med kokos og mango
Hurtig suppe med masser af grønsager, smagt til med kokosmælk og toppet med en let spicy mangosalsa

Gnocchi med squash og tomater

Gnocchi med squash og tomater
Gnocchi med squash og tomater er lækkert både som tilbehør og serveret som selvstændig, vegetarisk ret. Server med guacamole eller creme fraiche.

Squashkage med chokolade

Squashkage med chokolade
Brug squash i denne skønne svampede chokoladekage. Hele 2 squash skjuler sig i chokoladekagen – og de kan hverken ses eller smages!

Majspandekager med squash

Majspandekager med squash
Små sprøde majspandekager med squash. Er lækre som en lille snack eller som tilbehør til aftensmaden. Server med guacamole som dip.

Salat af grillet asparges med squash, peberfrugt og feta

Grillet asparges salat
En fyldig salat af grillet asparges,squash og peberfrugt er et fantastisk farverigt og smagfuldt indslag på sommerbordet sammen med lidt kød fra grillen.

Alt i én italiensk pølsegryde med grønsager

Pølsegryde med grønsager
Pølsegryde med grønsager er smækfyldt med grønsager, farver og god smag. Den laves i én gryde, så den er super til det lille køkken og travle hverdage.