Alt i én italiensk pølsegryde med grønsager
Alt i én italiensk pølsegryde er dejlig nem aftensmad, hvor alt laves på én pande. Det sparer på opvasken og gør oprydning efter aftensmaden supernem.
Alt i én italiensk pølsegryde med grønsager
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 350 g pølse evt røget medister eller anden pølse med god smag
- ½ spsk stegeolie
- 200 g champignon
- 250 g squash
- 2 peberfrugter
- 1 bundt grønne asparges
- 1 fed presset hvidløg
- 1 spsk oregano
- 2 spsk balsamico
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær pølsen i skiver
- Opvarm en stor pande wok med lidt stegeolie. (Hvis fedtindholdet i pølsen er højt, kan olien evt undværes)
- Steg pølsestykkerne til den er brune på begge sider. Tag dem af panden og stil dem til side.
- Vask alle grønsager. Fjern rodenden på champignon og knæk den træede ende af aspargesene.
- Skær squash og peberfrugt i tern. Skær champignon i skiver og asparges i mindre stykker.
- Kom evt en smule mere stegeolie på panden, med mindre der stadig er noget fra stegning af pølserne.
- Tilsæt champignon, squash og peberfrugt. Steg grønsagerne et par minutter.
- Tilsæt presset hvidløg og grøn asparges og steg videre 1-2 minutter. Grønsagerne skal være møre, men stadig have bid!
- Vend oregano og balsamico i retten og smag til med salt og peber.
Opskrift på italiensk pølsegryde med grønsager
Når vi er på sommerferie sydpå, er dette en af vores absolutte favorit- ferieretter. Udover at grønsagerne sydpå er store og superfriske, har vi brug for retter, der kan laves i et lille feriekøkken eller i campingvognen. Ofte er der ikke mange redskaber til rådighed, så alt skal helst kunne laves i én gryde eller på én pande, men samtidig være både sund og velsmagende.
Hjemme laver jeg gerne denne pølsegryde med grønsager med røget medister. Den er nemt at få fat i, relativt billig med god smag og så fungerer det godt med de store pølseskiver i denne ret. Sydpå ryger der friske pølser i pølsegryden ligesom det også er afprøvet med en god, stærk chorizo.
Opskrifter med pølser
Denne pølsegryde med grønsager er skøn med de mange dejlige grønsager, skønne farver og fordi den er så nem at lave.
Men vi har faktisk en del favorit-opskrifter med pølser og jeg har altid et par pakker i fryseren, klar til at lave dejlig aftensmad. Her er nogle af vores favoritter: