Aftensmad

Spansk tortilla / dansk æggekage med kartofler og pølser

En god gammeldags æggekage bliver lige pludselig spansk når der kommer kartofler i. Så er det en tortilla. Men lad os nu bare sige det er en æggekage med masser af fyld.

Men det bedste er, at du kun skal bruge 6 ingredienser!

Fyldet kan være alt muligt, hvad du lige har i køleskabet – brug gerne rester af kartofler, grønsager og kød. Har du ikke rester – det havde jeg ikke – så bruger du bare rå kartofler og pølser fra dit basislager i fryseren. Udelader du pølserne, er den vegetarisk.

Har du en rest, smager den glimrende dagen efter i madpakken. Den kan sagtens spises kold – det gør spanierne.

Tortilla med pølser

  • 700 g kartofler skåret i tern – gerne en rest kolde, kogte*
  • 300 g pølser i skiver*
  • 1 finthakket løg*
  • 7-8 kugler frossen spinat*
  • 5 æg*
  • 1 rød peberfrugt i tynde skiver*
  • Lidt smagsneutral olie til stegning*
  • Salt og peber, evt 1 tsk karry*
  • Evt. 100 g hytteost, 1 dl revet ost eller 1 dl madlavningsfløde*
  • Til servering: Purløg, ketchup, evt. rugbrød

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Varm lidt olie op i en stor stegepande, gerne en, der kan gå i ovnen.
  2. Steg løget et par minutter til det bliver blankt (ikke brunt). Tilsæt pølserne og steg til de har fået lidt farve. Tag pølser/løg af panden.
  3. Hvis du bruger rå kartoffelskiver: Kom lidt mere olie på panden og rist kartoflerne et par minutter under omrøring. Læg låg på panden og lad dem stege ca. 5-7 minutter.
  4. Hvis du bruger kogte kartofler: Kom lidt mere olie på panden og lun kartoflerne igennem.
  5. Tilsæt pølser/løg og vend det hele godt sammen. Krydr med salt og peber.
  6. Fordel spinatkuglerne på panden mellem kartoflerne.
  7. Læg peberfrugtskiver på hele overfladen.
  8. Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt, peber og lidt karry hvis du kan lide det. Tilsæt evt. ost eller madlavningsfløde. Hæld æggemassen i panden, så det er jævnt fordelt.
  9. Hvis panden kan gå i ovnen, stilles den ind ved 200 grader og bager i ca. 20 minutter under låg. Fjern låget og bag yderligere 10 minutter til overfladen er gylden og æggemassen er stivnet.
  10. Hvis panden ikke kan gå i ovnen, lægges låg på og æggekagen simrer ved svag varme i ca. 30 minutter eller til æggemassen er helt fast.
  11. Pynt med purløg og server med ketchup og rugbrød, hvis sulten er stor.