Aftensmad

Skipper Skræk frikadeller og pasta med peberfrugtsauce

Skipper skræk frikadeller med pasta i peberfrugtsauce

Min 14-årige datter laver mad hver mandag. Og det gør hun virkelig godt! En af de retter hun har spurgt om hun må lære at lave, er pasta med peberfrugtsauce. Så dagens tallerken har yngstepigen altså stået for!

Endnu en gang spiller de søde, røde peberfrugter en dejlig hovedrolle i vores aftensmad. Sammen med gulerødder og løg, koges og blendes de til en fløjlsblød sauce, der gør sig virkelig godt sammen med pasta. Børnene elsker at få grønsager på denne måde.

Her serverer vi pasta med peberfrugtsauce sammen med Skipper Skræks kyllingefrikadeller. Har du – eller dine børn- ikke mod på spinat i frikadellerne, så udelad det bare. Det bliver dellerne ikke ringere af.

Skipper Skræk frikadeller med pasta og peberfrugtsauce

Pasta med peberfrugtsauce udgør kernen i denne ret. Den lækre peberfrugtsauce serveres med kyllingefrikadeller med spinat – kaldet Skipper Skræk frikadeller. Kyllingefars kan skiftes ud med hakket gris eller kalv og flæsk. Server med dampet grønt, f.eks. broccoli.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: børnevenligt, nem opskrift, opskrift med hakket kylling, sund aftensmad, sund opskrift, sund pastaret, Sunde frikadeller, sundere mad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Skipper Skræk frikadeller

  • 400 g hakket kylling* eller hakket gris/hakket kalv og flæsk
  • 1 finthakket løg*
  • 1 æg*
  • salt og peber*
  • Evt. lidt havregryn og/eller lidt vand*
  • ½ pose helbladet spinat fra frost, optøet*
  • flydende margarine eller smagsneutral olie til stegning*

Pasta med peberfrugtsauce

  • 350 g fuldkornspasta*
  • 2 rød peberfrugt i tern*
  • 2 skrællede gulerødder i tern*
  • 1 løg i tern*
  • ½ dl vand*
  • 1 hønseboullionterning*
  • dl madlavningsfløde*
  • salt og peber*
  • Evt. 1 håndfuld basilikum

Til servering

  • 1 broccoli eller 1 pose fra frost*

Sådan gør du

Pasta med peberfrugtsauce

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld den til afdrypning i et dørslag når den er færdig.
  • Imens pastaen koger kommes grønsager, vand og boullionterning i en gryde. Kog 10 minutter til grønsagerne er møre.
  • Blend det hele og kog op med fløden. Smag til med salt og peber.
  • Vend pasta ned i saucen. Riv evt. basilikum i stykker og bland det hele sammen.

Skipper Skræk frikadeller

  • Rør farsen sammen til frikadellerne. Er farsen for våd, justeres den med lidt havregryn. Er den derimod for fast, kommes 1-2 spsk vand i. Sørg for godt med salt og peber.
  • Steg frikadellerne 4-5 minutter på hver side på en varm pande med lidt fedtstof.
  • Pluk eller skær broccolien i buketter. Damp den 7-8 minutter i letsaltet vand.

*Ingredienser fra basislager

TIP! Brug almindeligt hakket kalv/flæsk til frikadellerne i stedet for hakket kylling

Skipper skræk frikadeller med pasta i peberfrugtsauce
Pasta med peberfrugtsauce udgør kernen i denne ret. Den lækre peberfrugtsauce serveres med kylligefrikadeller med spinat – kaldet Skipper Skræk frikadeller.

Tips til Skipper Skræk frikadeller

Børnene synes typisk maden bliver lidt sjovere at spise, når den får et sjovt navn. Det er ikke sikkert, de kender Skipper Skræk, men det er jo hurtigt at fortælle dem historien om sømanden, der blev superstærk af at spise spinat.

Du kan bruge både frisk og frossen spinat til frikadellerne. Bruger du frisk spinat, skal den blot skylles godt og hakkes før den blandes i farten. Bruger du frossen spinat skal du sørge for at klemme vand ud af den inden du kommer den i farsen, ellers udvander den farsen, så du må kompensere med havregryn.

Jeg kan selv bedst lide at bruge helbladet, frossen spinat. Det giver det pæneste resultat. Med hakket spinat, kan frikadellerne godt få en lidt underlige farve – men det kan da sagtens fungere og smagen er jo den samme.