Pasta med pepperonata og kyllingebryst
Pepperonata er et andet ord for stegte peberfrugter i en mild sauce.
Peberfrugter bliver søde, bløde og superlækre når de steges. Sammen med pasta og kyllingebryst bliver denne ret derfor hurtigt en favoritret hjemme på middagsbordet. Udelad kyllingen og så har du en lækker vegetarret.
Ydermere er den farverig og flot at se på og så er den både sund og nem.
Pasta med pepperonata og kylling
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst*
- 300 g fuldkornsspaghetti*
- 4 peberfrugter – røde gule, orange*
- 1 rødløg*
- 10 cherrytomater eller 1 dåse flåede tomater*
- 2 x ½ spsk olivenolie*
- 2 tsk sukker
- 25 g revet parmesan*
- 1 håndfuld frisk basilikum eller ½ spsk tørret*
Sådan gør du
- Kog spaghettien efter anvisning på pakken i saltet vand. Ca. 12 minutter – den må ikke få for meget. Når den er færdig, hældes den i et dørslag.
- Hæld lidt olivenolie på en grillpande og læg kyllingen på den varme pande. Drys med groft salt og peber og steg kyllingen 7-8 minutter på hver side. Kødsaften skal være klar, måske skal de have lidt mere.
- Tag kødet af panden og skær det i mundrette tern eller skiver.
- Skær peberfrugter i tern (ca 3×3 cm) og rødløg i både. Skær cherrytomater i kvarte.
- Hæld ½ spsk olivenolie i en wok/sauterpande. Steg løg, peberfrugter og tomater under omrøring indtil de er bløde. Det tager nok 12-15 minutter. Læg låg over panden.
- Slut af med at røre 2 tsk sukker i og lad det stege med 2 minutter uden låg på panden.
- Kom pasta og kylling (inkl. evt saft, der er løbet fra)over i wokken/panden til grønsagerne.
- Tilsæt en håndfuld basilikum, som du river i lidt mindre stykker samt revet parmesan.
- Vend det hele godt rundt og server rygende varmt.
*Ingredienser fra basislager
Hvis du tænker, at du ikke er så meget til peberfrugter, så er det måske fordi du ikke har smagt dem tilberedt som i pepperonata? De får en helt vidunderlig sødme og kraftfuld smag, som er helt anderledes end smagen af friske peberfrugter.
Tilberedningstiden på den ret er superkort, så du kan sætte maden på bordet på under 30 minutter. Hvis du er mere til en vegetarisk ret, er det nemt at udelade kyllingen.
Jeg har ALTID røde, orange og/eller gule peberfrugter i køleskabet. De er en del af basislageret fordi de er så alsidige og kan bruges som både smags- og farvegiver i utrolig mange retter. De er en fast bestanddel af pigernes madpakker og spises også som snack mellem måltiderne. De røde peberfrugter indeholder faktisk mere C-vitamin end citroner (har jeg læst et eller andet sted), så der er al mulig grund til at spise dem hele tiden.
Derfor har jeg også rigtig mange opskrifter med peberfrugter, hvoraf denne pasta med pepperonata blot er én af dem. Her kan du se et udvalg af opskrifter på hvad du ellers kan bruge peberfrugter til:
Frikadellefyldt peberfrugt med pesto pasta
Skipper Skræk frikadeller med pasta, peberfrugtsauce og broccoli