Aftensmad

Mørbrad a l’orange

Mørbrad a l'orange

Mørbrad a l’orange eller svinemørbrad med appelsinsauce er en lækker og velsmagende ret, der kombinerer det saftige svinekød med en let syrlig og asiatisk krydret appelsinsovs.

Retten egner sig både til gæster og til dage, hvor smagsløgene skal forkæles lidt ekstra.

Mørbrad a l’orange

Mørbrad a l'orange er en skøn ret med saftig svinemørbrad kombineret med en lækker appelsinsovs med asiatisk smag. Slet ikke svær at lave og smager himmelsk.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 500 g svinemørbrad
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl appelsinsaft svarer til ca. 4 friske appelsiner.
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk vineddike eller risvin
  • dl sukker
  • ½ spsk revet, frisk ingefær
  • 1 spsk maizenamel rørt ud i en smule vand
  • 2 økoappelsiner, revet skal
  • evt. salt og peber
  • forårsløg og sesam til servering kan udelades

Sådan gør du

  • Steg hvidløget let i sesamolien på en pande. Hvidløget skal endelig ikke brune, blot steges let ved mellemvarme.
  • Tilføj appelsinsaft, soya, vineddike, sukker og revet ingefær. Rør godt rundt.
  • Rør maizenamel med vand til en jævning. Tilføj det til sovsen og kog op.
  • Tilsæt revet appelsinskal og smag evt. til med salt og peber.
  • Rens mørbraden og fjern alle sener. Krydr med salt og peber.
  • Brun mørbraden godt på alle sider, ca. 2 minutter på hver af de 4 sider.
  • Skru ned for varmen og hæld appelsinsovsen over mørbraden.
  • Lad mørbraden stege videre i appelsinsovsen og vend den undervejs så den får ca. 4 minutter på hver side. 8 minutter i alt.
  • Tag mørbraden fra panden og lad den hvile 5 minutter inden den skæres i skiver.
  • Server mørbraden overhældt med appelsinsovsen og pyntet med forårsløg og sesamfrø.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Mørbrad a l'orange
Mørbrad a l’orange er en skøn ret med saftig svinemørbrad kombineret med en lækker appelsinsovs med asiatisk smag. Slet ikke svær at lave og smager himmelsk

Tilbehør til mørbrad a l’orange.

Svinemørbrad er gået hen og blevet en af vores favorit kødudskæringer. Det er mørt, prisvenligt og hamrende alsidigt – se bare alle de mange opskrifter med svinemørbrad, du kan finde her på dagenstallerken.

Denne opskrift på svinemørbrad med appelsinsovs – mørbrad a l’orange – med et asiatisk twist er også gået hen og blevet en favorit. Den smager af luksus, men fungerer lige godt til en hverdagsmiddag som til gæster.

Det kan være tilbehøret, der kan afgøre i hvilken retning du vil gå. Her er nogle forslag:

Tilberedning af mørbrad a l’orange

Det er faktisk supernemt at lave en mørbrad a la orange:

Du laver først appelsinsovsen, som består af appelsinsaft, hvidløg, sesamolie, soya, vineddike, sukker og revet ingefær. Med disse ingredienser får du en asiatisk smagende appelsinsovs, der klæder svinemørbraden vældig godt.

Svinemørbraden skal pudses af. Dvs sølvsenen skal fjernes. Det er den lange hvide sene, der løber langs hele mørbraden. Jeg fjerner også bimørbraden og trækker alle hinder af samt fjerner så meget fedt som muligt.

Når du har et reelt stykke mørbrad, skal det blot brunes på en pande og steges videre i alt i 8 minutter. Husk at en svinemørbrad gerne må være lyserød indeni. Så bevarer den saftigheden.