Pasta med aubergine og tomat
Pasta med aubergine og tomat er lækkert som tilbehør, til frokost eller som en vegetarisk hovedret.
Auberginer bliver superlækre og smagfulde, når de steges. Og i kombination med tomat, hvidløg og pasta kommer de virkelig til deres ret. Ristede pinjekerner på toppen giver et lille knas og en nøddesmag, der klæder retten.
Pasta med aubergine og tomat
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 auberginer
- salt
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 tomater skåret i både
- 250 g pasta gerne fuldkornsspaghetti
- 1 dl pastavand
- revet parmesan
- salt og peber
- 1 pose pinjekerner
- bredbladet persille kan udelades
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. HUSK at gemme et par dl pastavand.
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de er brune. Hold øje med dem og pas på, for de bliver hurtigt brændte. Stil dem til side.
- Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem ligge ½ time. Tør dem med køkkenrulle og skær dem i tern.
- Opvarm en gryde med olivenolie. Tilsæt auberginerne og steg dem under omrøring til de er brunede på alle sider.
- Tilsæt presset hvidløg og lad det stege med 1-2 minutter.
- Kom pastaen ned i gryden til auberginerne og bland det hele godt. Tilsæt tomater og rør forsigtigt, så de ikke smadres helt.
- Tilsæt revet parmesan og pastavand til retten bliver let cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Server drysset med pinjekerner samt hakket persille.
TIP. Pinjekerner er desværre ret dyre. Du kan derfor udskifte dem med ristede, grofthakkede mandler eller ristede solsikkekerner.
Opskrift på pasta med aubergine og tomat
Her i huset elsker vi aubergine! Og vi bruger den ofte og i mange forskellige opskrifter.
Aubergine er en kalorielet grøntsag, der er rig på fiber, vitaminer og mineraler.
Den er alsidig og kan tilberedes på mange måder. Den kan ristes, grilles, steges eller bages, og den kan bruges i en bred vifte af retter, herunder pastaretter.
Prøv f.eks. Couscous salat med aubergine, Grillet middelhavsgrønt, Bagte fyldte auberginer, Aubergine caprese
Aubergine har en rig, jordagtig smag, der passer godt sammen med en række ingredienser, herunder tomater, hvidløg og urter. Når det kombineres med pasta, skaber det et lækkert og tilfredsstillende måltid, der er både smagfuldt og mættende.
Pasta med aubergine og tomat er let og hurtig at tilberede, hvilket gør det til et godt valg til travle hverdagsaftener. Du skal bare koge pastaen i henhold til instruktioner på pakken, sautere auberginen med lidt hvidløg og olivenolie, tilsætte tomater og blande alt sammen med parmesanost og lidt pastavand. Glem ikke det sprøde indslag med pinjekerner på toppen.
Pasta med aubergine er vegetarisk. Men du kan tilsætte lidt stegt kylling til retten eller alternativt servere den som tilbehør til alt fra frikadeller – også fiskefrikadeller – til en stegt kotelet eller dampet fisk.