Sprøde kartoffelfritter
Vi får ikke ret tit kogte kartofler. Jeg er meget mere til noget sprødt, hvorfor jeg tit laver de her sprøde kartoffelfritter.
Tricket til at få de bedste sprøde kartoffelfritter er at koge dem med lidt bagepulver før de kommer i ovnen. Det lyder måske mærkeligt, men bagepulveret gør, at overfladen bliver mere ru på kartoflerne. Og når overfladen er ru, er der mere, der kan blive sprødt. Så simpelt er det!
Jeg vender kartoffelfritterne i olie, salt, peber og lidt løgpulver inden de kommes i ovnen. Har du et favoritkrydderi kan du sagtens bruge det i stedet, f.eks. paprika, karry, oregano eller rosmarin. Der findes også masser af færdige krydderiblandinger, der er velegnede til ovnkartofler.
Sprøde kartoffelfritter
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 750 g skrællede kartofler
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
Krydderiblanding
- 2 spsk olie
- 2 tsk løgpulver kan erstattes af dit favoritkrydderi
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i stave.
- Kog kartoflerne i en gryde med salt og bagepulver i 10 minutter. NB! Bagepulveret får vandet til at bruse op, så hold øje med det ikke koger over
- Hæld vandet fra de kogte kartoflerog lad dem dampe tørre i gryden mens de køler lidt af.
- Tænd ovnen på 225 grader
- Vend kartoflerne i krydderiblandingen og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
- Sæt pladen i midten af ovnen og bag kartoflerne i ca 35 minutter. Vend i dem et par gange undervejs.Sæt evt ovnen på grill et par minutter til sidst, hvis de mangler lidt sprødhed. Pas på at bagepapiret ikke rammer grill-legemet og bryder i brand.