Aftensmad

Rodfrugtrøsti

Lækre sprøde røsti er det perfekte tilbehør til en dejlig middag.

Du kan lave dem af kartofler eller lav en velsmagende blanding af kartofler, pastinak og/eller persillerod, knoldselleri eller gulerod. Du bestemmer selv – brug hvad du har i grønsagsskuffen.

Jeg bruner mine røsti på panden og lægger dem derefter på en bageplade, der stilles i ovnen. Så bliver de både stegt færdig og holdt lune på én gang indtil hele portionen er færdig. Win-win!

I disse røsti har jeg brugt kikærtemel (fundet i Matas). Du kan selvfølgelig bruge almindelig mel eller en anden type, hvis du vil holde det glutenfrit eller bare vil have en anden smag.

Rodfrugtrøsti

  • 750 gr blandede rodfrugter*
  • 1 løg*
  • 1 æg*
  • 1 dl mælk*
  • 1 dl kikærtemel
  • Evt. 1 spsk finthakkede friske krydderurter, f.eks. timian
  • Salt og peber*
  • 1-2 spsk olie til stegning*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Skræl rodfrugterne og riv dem på den grove side af rivejernet. Har du en foodprocesser, går det vupti!
  2. Læg det hele – pånær løget – i en stor skål eller i køkkenvasken (hvis den er meget ren!) og hæld koldt vand på. Rør godt rundt, så alle rodfrugterne bliver skyllet godt. Derved trækker du en del af stivelsen ud af dem.
  3. Læg dem på et rent viskestykke.
  4. Mens rodfrugterne drypper af, rører du æg, mælk, kikærtemel, revet løg, evt. krydderurter samt salt og peber til en pandekagelignende dej.
  5. Vend rodfrugterne heri.
  6. Varm en stor stegepande op med olie. Panden skal være godt varm. På en skala fra 1-10, skal pladen stå på ca. 8. Skru dog lidt ned, hvis røstierne undervejs bliver for mørke.
  7. Læg rodfrugtblandingen på panden i klatter. På en stor pande kan der være 4-5 klatter.
  8. Efter ca. 1 minut kan du mase dem lidt flade med en paletkniv. Skub også lidt sammen på dem, hvis der er stykker, der “rager lidt udenfor”.
  9. Når kanten er brun, vendes de og steges et par minutter på den anden side.
  10. Læg de færdige røsti på en bageplade med bagepapir og hold dem varme i ovnen ved 180 grader mens du laver resten af middagen færdig. Skal de stå mere end 10-15 minutter kan du skrue varmen ned til 100 grader.