Tilbehør

Stegte champignon med spinat og fløde

Champignon i fløde – eller à la creme – er lækkert tilbehør.

Det er supernemt at lave og smager dejligt til en god bøf eller måske rørt sammen med friskkogt pasta til en lækker vegetarret?

Måske tænker du “Hvad er de der hvide klatter på billedet?

Det skal jeg sige dig. Det er simpelthen et mine bedste stop-madspild-tip: Har du fløde til overs, så hæld det i en isterningpose og smid den i fryseren. Når du så har brug for fløde, tager du et passende antal flødeterninger og kommer dem direkte i den varme ret. Supersmart, ikk?

Champignon og spinat i fløde

  • 1 bakke champignon à 400 gr
  • 1/2 pose frisk spinat
  • 1 dl fløde (eller som her 7-8 flødeterninger)
  • Evt lidt olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skyl champignonerne og skær dem i skiver.
  2. Varm en pande og og læg champignonerne på. Du behøver ikke fedtstof, hvis du bruger en slip-let pande. Men du kan evt. tilføje lidt olivenolie.
  3. Steg champignonerne 5-8 minutter til de har smidt væden og er blevet lækkert brune.
  4. Tilsæt spinaten, som du i forvejen har skåret i lidt mindre stykker, hvis du har fået fat i spinat med store blade.
  5. Og tilsæt fløde samt samt og peber.
  6. Lad det hele koge sammen 1-2 minutter indtil spinat er faldet sammen og fløden har lagt sig rundt om champignonerne.
  7. Smag til og server!