Tilbehør

Rösti med rodfrugt

Rösti med rodfrugt

Lækre sprøde rösti med rodfrugt er det perfekte tilbehør til en dejlig middag.

Du kan lave dem af kartofler eller lav en velsmagende blanding af kartofler, pastinak og/eller persillerod, knoldselleri eller gulerod. Du bestemmer selv – brug hvad du har i grønsagsskuffen.

Jeg bruner mine rösti på panden og lægger dem derefter på en bageplade, der stilles i ovnen. Så bliver de både stegt færdig og holdt lune på én gang indtil hele portionen er færdig. Win-win!

I disse ro¨sti har jeg brugt kikærtemel (fundet i Matas). Du kan selvfølgelig bruge almindelig mel eller en anden type, hvis du vil holde det glutenfrit eller bare vil have en anden smag.

Rösti med rodfrugt
Rösti med rodfrugt laves af revne kartofler blandet med rodfrugter. De er nemme at lave og er det helt perfekte, sprøde tilbehør til en dejlig middag.

Rösti med rodfrugt

Rösti med rodfrugt laves af revne kartofler blandet med rodfrugter. De er nemme at lave og er det helt perfekte, sprøde tilbehør til en dejlig middag.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 500 g blandede kartofler*
  • 250 g rodfrugter f.eks. rodselleri, pastinak, persillerod
  • 1 løg*
  • 1 æg*
  • 1 dl mælk*
  • 1 dl kikærtemel eller hvedemel
  • Evt. 1 spsk finthakkede friske krydderurter f.eks. timian
  • salt og peber*
  • 1-2 spsk olie til stegning*

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og rodfrugter og riv dem på den grove side af rivejernet. Har du en foodprocesser, går det vupti!
  • Læg det hele – pånær løget – i en stor skål eller i køkkenvasken (hvis den er meget ren!) og hæld koldt vand på. Rør godt rundt, så alle rodfrugterne bliver skyllet godt. Derved trækker du en del af stivelsen ud af dem.
  • Læg dem på et rent viskestykke.
  • Mens kartofler og rodfrugter drypper af, rører du æg, mælk, kikærtemel, revet løg, evt. krydderurter samt salt og peber til en pandekagelignende dej.
  • Vend kartofler og rodfrugter heri.
  • Varm en stor stegepande op med olie. Panden skal være godt varm. På en skala fra 1-10, skal pladen stå på ca. 8. Skru dog lidt ned, hvis røstierne undervejs bliver for mørke.
  • Læg kartoffel/rodfrugtblandingen på panden i klatter. På en stor pande kan der være 4-5 klatter.
  • Efter ca. 1 minut kan du mase dem lidt flade med en paletkniv. Skub også lidt sammen på dem, hvis der er stykker, der “rager lidt udenfor”.
  • Når kanten er brun, vendes de og steges et par minutter på den anden side.
  • Læg de færdige rösti på en bageplade med bagepapir og hold dem varme i ovnen ved 180 grader mens du laver resten af middagen færdig. Skal de stå mere end 10-15 minutter kan du skrue varmen ned til 100 grader.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

*Ingredienser fra basislager

Rösti med rodfrugt
Rösti med rodfrugt steges sprøde på panden og stegs derefter færdigt i ovnen.

Vi elsker rösti

Der sker altså noget med kartofler når de bliver revet. Udover at de kan blive sprøde og delikate, så får de en helt anden smag end almindelige kogte kartofler.

Så hvis jeg gene vil gøre lidt mere ud af tilbehøret end bare stegte kartofler eller sprøde kartoffelfritter, så laver jeg gerne rösti – enten disse med rodfrugter eller som denne röstirulle, der fyldes med spinat og feta. Den kan jeg virkelig anbefale!

Rösti som et helt måltid

Frikadellefars i bunden blandet med grønsager og toppet med en sprød kartoffelrösti Farsfad med top af sprød kartoffelrösti

Røsti med champignon og ærtepure1 Røsti med smørstegte champignon og ærtepure