Broccolifrikadeller

De små broccolifrikadeller er perfekte som en lækker vegetarisk ret eller brug dem som tilbehør.
Server gerne med en god dip/dressing. Prøv f.eks. broccolipesto med peanuts eller krydret mangocreme.
Er der rester til over,s fungerer de glimrende i madpakken.
Jeg har brugt kikærtemel fordi jeg godt kan lide smagen. Alle andre typer mel kan også sagtens bruges.
Broccolifrikadeller
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 300 gram dampet broccoli*
- 4 æg*
- 3 spsk mel jeg har brugt kikærtemel*
- 3 spsk revet parmesan*
- 1 spsk ristet sesam kan udelades
- 1 tsk spidskommen*
- 1 tsk salt*
- friskkværnet peber*
- olivenolie til stegning*
Sådan gør du
- Bruger du frisk broccoli, deler du den i mindre stykker og damper dem i letsaltet vand i 5 minutter. Dræn vandet fra. Bruger du frossen broccoli, lader du den tø op og dryppe af (det er ikke nødvendigt at det er helt tøet).
- Pisk æggene let i en skål.
- Hak broccolien i mindre stykker og bland den i æggemassen.
- Tilsæt mel, parmesan, sesam, spidskommen, salt og peber og bland det hele godt sammen.
- Juster evt. konsistensen med lidt mere mel eller en smule vand. Konsistensen skal være som tyk pandekagedej.
- Varm en stor pande op med olivenolie.
- Læg broccolidejen på panden med en ske i "klatter". Der bliver ca. 10 frikadeller af denne portion.
- Steg 2-3 minutter på hver side til de er gyldenbrune. Læg dem på et fad efterhånden som de bliver færdige.
*Ingredienser fra basislager

Opskrift på broccolifrikadeller
Jeg laver gerne masser af disse grønsagsfrikadeller med broccoli når der er tilbud på broccoli. Vi får dem både som tilbehør og som hovedret. De er rigtig gode til de kødløse dage og ingen i familien savner kød, når de er på bordet.
Jeg har også gerne et par poser frossen broccoli i fryseren. Det er simpelthen så nemt at hive en pose ud, som jeg kan bruge til alverdens ting. Typisk er den frosne broccoli i meget små stykker, så den er ikke så pæn at servere som tilbehør. Men i opskrifter som denne, er det helt perfekt.

Hele familien er nu egentlig også bare rigtig glad for broccoli. Det er den mest foretrukne grønsag, når der skal laves grønt tilbehør. Og så er den generelt bare rigtig god i mange forskellige retter. Her er nogle af mine bedste opskrift med broccoli.
Cremet broccolisuppe med kyllingeboller
Kylling med broccoli i den lækreste kinesisk inspirerede sauce