Stegte ris med oksekød og grønsager
Stegte ris med oksekød er grønsager er genialt til de gange, hvor du har en rest kogt ris samt lidt halv-slatne grønsager i køleskabet. Det hele kan trylles om til denne lækre omgang stegte ris med dejlig smag af hoisinsauce, ingefær og soya. Så har du en gang lækker og hurtig aftensmad i “stop madspild” genren.
Kan du lide stegte ris? Så prøv også denne sundere udgave med blomkålsris
Stegte ris med hakket oksekød og grønsager
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød*
- 1 spsk revet ingefær*
- 1/2 spidskål i strimler
- 2 dl ris svarer ca. til 5 dl kogte*
- 1 rød peberfrugt*
- 250 gram champignon
- 4 forårsløg i skiver delt i grøn og hvid
- 2-3 æg let sammenpisket*
- 2 spsk soya*
- 2 spsk fiskesauce*
- 3 spsk hoisin sauce*
- 1/2 spsk sesamolie kan undværes*
- Evt finthakket chili/sambal oelek/shiracha hvis du vil have en skarp smag*
- Evt limebåde til pynt kan undværes
Sådan gør du
- Brun oksekødet i en stor pande eller wok.
- Tilsæt ingefær, spidskål og det hvide af forårsløget. Rør rundt og lad det stå lidt til spidskålen er faldet lidt sammen.
- Tilsæt ris og champignon og steg videre til det hele er varmet godt igennem.
- Lav en lille fordybning i midten og hæld de piskede æg i. Tilsæt soya, fiskesauce, hoisinsauce og evt. sesamolie.
- Rør saucerne godt ind i æggemassen. Rør i større og større cirkler til æggemassen er arbejdet godt ind i risen/kødet.
- Tilsæt hakket peberfrugt og det grønne af forårsløget.
- Pynt med limebåde.
*Ingredienser fra basislager
Tips til stegte ris med oksekød
Har du ikke en rest kogte ris, skal de selvfølgelig koges først. Du kan også forberede dig lidt og koge risen aftenen før – eller hvad med at gøre det om morgenen inden du tager på arbejde? Ris skal koge 12 minutter (dobbelt vand + lidt salt) og derefter stå og trække. Det kan de passende gøre i køleskabet, mens du er på arbejde. Har du færdigkogte ris, tager det hele kun 30 minutter.
Spidskål, peberfrugt og champignon har jeg stort set altid i køleskabet. Ellers kan jeg finde på at bytte ud til – eller supplere med – squash i tern, revet gulerod, skyllet spinat, blomkålsbuketter, ærter osv.
Du kan prøve dig frem med de grønsager, der passer til dine smagsløg.
Er du ikke til hakket oksekød, kan du også sagtens bytte det ud til fordel for hakket kalv og flæsk, hakket kylling eller kyllingebryst i tern. Det bliver en anden smag, men det gør absolut ikke retten ringere.
Lækker opskrift. Vi erstattede dog det hakkede oksekød med en rest oksesteg (da vi lige havde dette i fryseren). Det smagte virkelig godt Skøn opskrift med masser af smag helt klart en gemmer
Sikken god ide at bruge en rest steg. Det lyder virkelig lækkert
Mvh Eva