Aftensmad

Stegte ris med oksekød og grønsager

Stegte ris med grønsager

Jeg havde en rest kogt ris samt lidt halv-slatne grønsager i køleskabet. Det hele blev tryllet om til denne lækre omgang stegte ris med dejlig smag af hoisinsauce, ingefær og soya.

Har du ikke en rest kogte ris, skal de selvfølgelig koges først. Du kan også forberede dig lidt og koge risen aftenen før – eller hvad med at gøre det om morgenen inden du tager på arbejde? Ris skal koge 12 minutter (dobbelt vand + lidt salt) og derefter stå og trække. Det kan de passende gøre i køleskabet mens du er på arbejde. Har du færdigkogte ris, tager det hele kun 30 minutter.

Spidskål, peberfrugt og champignon havde jeg i køleskabet. Brug hvad du har! Det kan være squash i tern, revet gulerod, skyllet spinat – prøv dig frem.

Kan du lide stegte ris? Så prøv også denne sundere udgave med blomkålsris

Stegte ris

Stegte ris med hakket oksekød og grønsager

  • 500 gram hakket oksekød*
  • 1 spsk revet ingefær*
  • 1/2 spidskål i strimler
  • 2 dl ris (svarer ca. til 5 dl kogte)*
  • 1 rød peberfrugt*
  • 250 gram champignon
  • 4 forårsløg i skiver, delt i grøn og hvid
  • 2-3 æg, let sammenpisket*
  • 2 spsk soya*
  • 2 spsk fiskesauce*
  • 3 spsk hoisin sauce*
  • 1/2 spsk sesamolie (kan undværes)*
  • Evt finthakket chili eller sambal oelek, hvis du vil have en skarp smag*
  • Evt limebåde til pynt

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Brun oksekødet i en stor pande eller wok.
  2. Tilsæt ingefær, spidskål og det hvide af forårsløget. Rør rundt og lad det stå lidt til spidskålen er faldet lidt sammen.
  3. Tilsæt ris og champignon og steg videre til det hele er varmet godt igennem.
  4. Lav en lille fordybning i midten og hæld de piskede æg i. Tilsæt soya, fiskesauce, hoisinsauce og evt. sesamolie.
  5. Rør saucerne godt ind i æggemassen. Rør i større og større cirkler til æggemassen er arbejdet godt ind i risen/kødet.
  6. Tilsæt hakket peberfrugt og det grønne af forårsløget.
  7. Pynt med limebåde.