Aftensmad

Rejewok med mango og squashnudler

Rejewok med mango

De store rejer – kinarejer – er lækre at stege let og her får de dejligt syrligt modspil af mango.

Fylden og mætheden kommer fra edamamebønner, squashnudler og hvedekerner. Det hele bindes sammen af en cremet sauce.

Har du ikke en “spiralizer”, som kan laves squash om til spaghetti-lignende strimler, kan du i stedet skære dem i strimler med en skarp kniv. Eller skær dem blot i almindelige tern.

De store kinarejer er ikke billige. Jeg plejer derfor kun at bruge én pakke (400 g) og så supplere med “almindelige” rejer, jeg vælger dog altid store, grønlandske rejer. De helt små bliver seje når de bliver stegt. Tigerrejerne kan enten være rå (grå) eller kogte (røde). Du kan bruge begge dele, men de kogte røde skal hun have ganske kort tid på panden. De grå skal steges til de har skiftet farve og er blevet lyserøde.

Det er ikke en billig ret, men til gengæld let og lækker.

Rejewok med mango og squashnudler

  • 2 pakker rejer
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 tsk sambal oelek eller chilipulver (brug mere hvis du kan lide det stærkt)
  • 1 rødløg i både
  • 100g optøede edamamebønner
  • 1-2 squash, spiralized
  • 2 dl forkogte hvedekerner (kan erstattes af perlespelt, ris eller bulgur)
  • 1 mango i tern
  • 1 karton madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Limebåde till servering

Sådan gør du

  1. Har du forkogte hvedekerner, skal de overhældes med kogende vand og trække . Bruger du perlespelt, ris eller bulgur, skal de koges i 4 dl letsaltet vand i 12 minutter og trække under låg yderligere 12 minutter inden de kommes i retten.
  2. Opvarm en wok eller en stor pande med olien og steg løgene til de er blanke og bløde.
  3. Tilsæt ingefær, chili og edamamebønner og steg ca. 1 minut mere.
  4. Tilsæt hvedekerner, squash, rejer og mangotern.
  5. Tilsæt fløden og varm det hele godt igennem.
  6. Smag til med salt og peber samt evt mere chili
  7. Server i skåle pyntet med limebåde.

Tip: Prøv at erstatte fløden med kokosmælk