Aftensmad

Stegte blomkålsris med oksekød

Stegte blomkålsris md oksekød

Stegte ris er en skøn resteret. Her er en udgave stegte ris helt uden ris. Ja, det lyder måske lidt skørt, men “risene” er faktisk blomkål, der er revet, så det ligner ris.

Jeg bruger meget ofte blomkålsris, hvor jeg ellers ville have brugt almindelig ris, f.eks. til boller karry osv.

Blomkålen rives bare på den grove side af et rivejern eller køres i en foodprocessor til det er findelt. Du kan også vælge den ultranemme version og købe en pose med 300 g færdige blomkålsris til ca 15 kr. Det er samme pris som for et helt blomkål, du slipper blot for at stå med bøvlet selv.

Vær bare lige opmærksom på, at revet blomkålsris skal bruges med det samme. Lad være med at gemme en rest i køleskabet!! Det lugter ganske forfærdeligt af prut, så er det altså sagt ligeud – sig ikke du ikke er blevet advaret ;o)

Stegte blomkålsris med oksekød

  • 400 g hakket okse*
  • 1 finthakket løg*
  • 300 g blomkål (1 hoved eller 1 pose revet)
  • 1 squash i små tern
  • 2 gulerødder*, revne
  • 2 spsk hoisinsauce* (kan udelades)
  • 4 æg*
  • Salt og peber*

*Ingredienser fra basislager

Lav plads i midten til æggemassen

Lav plads i midten til æggemassen

Sådan gør du

  1. Brun oksekødet i en nok, pande eller stor gryde sammen med det hakkede løg.
  2. Tilsæt blomkålsris, squash i tern og revne gulerødder og steg under omrøring ved mellemvarme et par minutter til grønsagerne er møre.
  3. Tilsæt hoisinsauce samt salt og peber.
  4. Piske æggene sammen i en skål.
  5. Skub blandingen ud til siderne, så der bliver en “bar” plet inde i midten.
  6. Hæld æggemassen heri og skub rundt med en spatel mens æggemassen begynder at stivne. Rør lidt efter lidt kød- og grønsagsblandingen ind i æggemassen, så det hele bliver godt blandet. Tag evt panden af varmen, hvis æggemassen gryner for hurtigt og virker som om den er ved at brænde på. Varmen fra panden og kødet skal nok få æggene tilberedt.
  7. Smag til med ekstra hoisinsauce samt salt og peber.
Stegte blomkålsris med oksekød og grønsager er sund og ultranem hverdagsmad

Stegte blomkålsris med oksekød og grønsager er sund og ultranem hverdagsmad

Tip! Du kan bruge mange forskellige grønsager. Prøv f.eks. spinat, peberfrugt, spidskål, asparges, ærter, majs eller bønner. Brug hvad du har og kan lide.