Indianergryde – nem alt-i-en gryde med hakket kød og grønsager

Opskrift på indianergryde – en dejlig nem alt-i-en-gryderet med hakket kød, kartofler og gode grønsager.
Til de travle dage, hvor det bare skal gå stærkt, men du alligevel gerne vil sætte et godt måltid på bordet, er indianergryde et supergodt valg. Alt laves i én gryde, så selv opvasken er nem.
Den er nem at gange op, hvis der pludselig er ekstra munde at mætte. Alternativt fungerer det rigtig godt med et stykke rugbrød til.
Som regel bruger jeg hakket gris eller blandet kalv/flæsk. Men gryden fungerer også fint med hakket kylling eller hakket okse.
Du kan lave den mere eller mindre spicy alt efter hvad familien er til.
Indianergryde – nem alt-i-en gryde med hakket kød og grønsager
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g hakket gris eller kalv og flæsk*
- 1/2 spsk karry*
- 2 porrer eller 1 stort løg i tynde ringe*
- 450 g skrællede kartofler* i tern
- 3 dl vand*
- 1/2 spidskål svarende til 300 g
- 200 g gulerødder* revne
- 2,5 dl madlavningsfløde*
- 3 spsk mangochutney*
- 2 tsk sambal oelek* eller 1 rød chili finthakket
- 1,5 tsk salt og 1 tsk peber.*
Sådan gør du
- Hakket kød, porrer/løg og karry brunes godt af i en gryde.
- Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kom dem i gryden sammen med vand.
- Bring i kog og læg låg på. Lad simre i ca. 5 minutter.
- Skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet. Snit spidskålen fint. Kom begge dele i gryden og læg låg på efter du har rørt det hele godt sammen.
- Når kål og gulerødderne er faldet helt sammen – efter ca. 5 minutter – tilsættes fløde, mangochutney og sambal eller chili og røres godt rundt. Lad det koge igennem ganske kort.
- Smag til med salt og peber samt lidt mere sambal, karry eller mangochutney efter behov.
- Stil mangochutney’en på bordet ved servering.
*Ingredienser fra basislager
Tip! Du kan bruge hakket gris, hakket kalv og flæsk eller hakket kylling til indianergryde

Når huset nogle gange fyldes med horder af sultne teenagere, er det skønt at have mulighed for at supplere aftensmaden op, så der er til at mætte mange munde. Denne indianergryde er billig aftensmad, der nemt kan mætte mange.
Indianergryde kan også justeres, så du kan få tømt grønsagsskuffen. Jeg kommer gulerødder og spidskål i fordi det tit er en del af mit basislager. Du kan sagtens supplere med eller udskifte til andre typer grønsager, hvis der er andre du foretrækker.