Stegte blomkålsris med oksekød
Opskrift på stegte blomkålsris med oksekød.
Stegte ris er en skøn resteret, hvor mange grønsager fra grønsagsskuffen kan finde anvendelse. Her er en udgave stegte ris helt uden ris. Ja, det lyder måske lidt skørt, men “risene” er faktisk blomkål, der er revet, så det ligner ris – blomkålsris!
Jeg bruger meget ofte blomkålsris, hvor jeg ellers ville have brugt almindelig ris, f.eks. til boller karry osv.
Blomkålen rives bare på den grove side af et rivejern eller køres i en foodprocessor til det er findelt. Du kan også vælge den ultranemme version og købe en pose med 300 g færdige blomkålsris til ca 15 kr eller en pose blomkålsris fra frost. Det er ca. samme pris som for et helt blomkål, du slipper blot for at stå med bøvlet selv.
Vær bare lige opmærksom på, at revet blomkålsris skal bruges med det samme. Lad være med at gemme en rest i køleskabet!! Det lugter ganske forfærdeligt af prut, så er det altså sagt ligeud – sig ikke du ikke er blevet advaret ;o)
Prøv også stegte ris med oksekød og grønsager eller Stegte blomkålsris med karry
Stegte blomkålsris med oksekød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød*
- 1 finthakket løg*
- 300 g blomkål 1 hoved eller 1 pose færdigrevet, kan enten være frisk eller fra frost
- 1 squash i små tern
- 2 revne gulerødder*
- 2 spsk hoisinsauce*
- 1/4-1/2 tsk chilipeber eller cayenne*
- 4 æg*
- salt og peber*
Sådan gør du
- Brun oksekødet i en wok, pande eller stor gryde sammen med det hakkede løg.
- Tilsæt blomkålsris, squash i tern og revne gulerødder og steg under omrøring ved mellemvarme et par minutter til grønsagerne er møre.
- Tilsæt hoisinsauce, chili- eller cayennepeber efter smag samt salt og peber.
- Pisk æggene sammen i en skål.
- Skub blandingen ud til siderne, så der bliver en "bar" plet inde i midten.
- Hæld æggemassen heri og skub rundt med en spatel mens æggemassen begynder at stivne. Rør lidt efter lidt kød- og grønsagsblandingen ind i æggemassen, så det hele bliver godt blandet. Tag evt panden af varmen, hvis æggemassen gryner for hurtigt og virker som om den er ved at brænde på. Varmen fra panden og kødet skal nok få æggene tilberedt.
- Smag til med ekstra hoisinsauce samt salt og peber.
*Ingredienser fra basislager
Tip! Du kan bruge mange forskellige grønsager. Prøv f.eks. spinat, peberfrugt, spidskål, asparges, ærter, majs eller bønner. Brug hvad du har og kan lide.