Aftensmad

Boller i karry med blomkålsris – den lette udgave

Boller i karry med blomkålsris

Let opskrift på boller i karry med blomkålsris

Boller i karry burde være Danmarks nationalret.

Denne udgave er af den lette slags. Let fordi den er nem. Og let fordi den ikke indeholder mange kalorier.

Serverer du blomkålsris til, får du også dagens ration af grønt. Du kan selvfølgelig skifte blomkålsrisen ud med almindelige kogte ris, meget gerne de sunde brune ris. Det gør vi også tit.

Bollerne er selvfølgelig hjemmelavet! Det er faktisk bare en frikadellefars, så det er rimeligt nemt. Den kan laves på enten hakket kylling eller hakket kalv og flæsk. 
Eneste forskel er, at jeg plejer at rive løgene til boller i karry, hvor de gerne må være hakkede til frikadeller.

Jeg laver sovsen af kødbollesuppen og jævner med Maizena. Så slipper jeg for at stå og bøvle med en opbagning. Sådan kan jeg bedst lide det. Og så tager det bare ingen tid.

Sovsen bliver ikke ringere af at få en sjat fløde til at runde af med. Men det er ikke nødvendigt til denne sundere boller i karry. 

Boller i karry med blomkålsris – den lette udgave

Den klassiske danske boller i karry har her fået et både sundere og nemmere tvist. Lav bollerne af hakket kylling eller kalv og flæsk efter eget valg. Server på blomkålsris og drys med peberfrugt i tern.
Antal 4 personer
Kategori: Boller i karry, Hovedret
Søgeord: hakket kalv og flæsk, hakket kylling, karrysovs

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv/flæsk eller hakket kylling
  • 1 æg
  • 1 revet løg
  • 2 spsk mel
  • 1/4 dl mælk
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1,5 liter vand til kogning
  • 2 tsk salt
  • 1-2 spsk karry
  • 3-4 spsk Maizena rørt ud i vand
  • Evt en sjat fløde
  • Salt og peber
  • 1-2 finthakkede peberfrugter
  • Ris eller blomkålsris til servering

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød med æg, løg, mel, mælk, salt og peber.
  • Bring en stor gryde i kog med 2,5 liter vand og 2 tsk salt.
  • Brug en ske til at forme bollerne med. Det nemmest hvis du dypper skeen i det kogende vand for hver bolle.
  • Kog bollerne et par minutter. De er færdige når det flyder op til overfladen. Tag dem op med en hulske og læg dem til side.
  • Pisk karry og Maizenajævning ud i suppen. Vurder selv om der skal mere eller mindre jævning til alt efter hvor tyk du vil have sovsen. Har du en sjat fløde, tilsætter du den nu.
  • Smag til med salt og peber.
  • Riv blomkålen på både den grove og den fine side af rivejernet. Ca 1/2-delen på hver side.
  • Server med blomkålsris og peberfrugttern til drys.

TIP! Du kan også gemme ekstra grønsager i farsen eller i saucen. F.eks. revne gulerødder, fintsnittet porre eller bladselleri, helbladet spinat eller peberfrugt i tern.

Opskrifter med blomkål

Blomkål er en helt fantastisk grønsag! Meget alsidig og kan bruges til et væld af opskrifter udover som blomkålsris.

Se her nogle forslag til hvordan du også kan bruge blomkål:

Blomkålssteaks Blomkålssteaks

Blomkålssalat Nem blomkålssalat

Smørbagt blomkål Smørbagt blomkål

Blomkålsgratineret farsret med masser af grønsager Blomkålsgratineret fars med masser af grønsager

Bagt blomkål med sprøde kikærter og cremet feta Bagt blomkål med sprøde kikærter