Aftensmad

Smørbagt blomkål

Smørbagt blomkål

Jeg har lavet masser af bagt blomkål, hvor blomkålen er plukket i mindre stykker og f.eks. brugt til Bagt blomkål med sprøde kikærter eller Lækre blomkålshapsere med hoisinsauce.

Men hvorfor ikke bage den hel, tænkte jeg så. Første gang blev den lidt småkedelig fordi jeg ikke havde fået tilsat ret meget smag. Og da jeg kom til at tænke på, at grønsager og kartofler i min barndom tit blev serveret med en klat smør i stedet for sovs, prøvede jeg at pensle med smeltet smør. Tredje gang rørte jeg parmesan og krydderurter i smørret og smurte det hele vejen rundt om blomkålen iden den kom i ovnen.

Og det virker bare! Uhm, for en lækerbidsken!

Jeg har brugt frisk timian, fordi jeg har det i vindueskarmen. Du kan også sagtens bruge tørret eller du kan bruge en hvilken som helst anden krydderurt/tørret krydderi, som du godt kan lide.

Smørbagt blomkål

Antal 4

Ingredienser

  • 1 Blomkål
  • 3-4 spsk Smør
  • 50 g Revet parmesan
  • 1 Citron, revet skal
  • 1 spsk Hakket, frisk timian Eller brug en anden krydderurt
  • Salt og peber Husk at parmesan også er salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Pluk bladene fra blomkålen. Skær evt lidt af bunden, så den kan stå stabilt. Skyl blomkålen godt og tør den af med køkkenrulle.
  • Rør smørret med parmesan, citronskal, timian og salt/peber
  • Smør smørblandingen godt rundt om blomkålen
    Smørbagt blomkål
  • Læg blomkålen i et ildfast fad og stil det i oven.
  • Bag blomkålen i ca. 40 minutter til den er mør, men stadig har bid. Du kan evt lægge lidt alufolie over undervejs, hvis smørret begynder at blive for brunt. 
    Smørbagt blomkål

TIP! Riv gerne lidt ekstra parmesan over blomkålen ved servering og drys med lidt ekstra friskhakkede krydderurter

Bagt blomkål med parmesan og krydderurter kan serveres som tilbehør til dine kødretter eller som selvstændig vegetarret med en fyldig salat til

Bagt blomkål med parmesan og krydderurter kan serveres som tilbehør til dine kødretter eller som selvstændig vegetarret med en fyldig salat til