Aftensmad

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk er en dejlig let ret til både sommer og vinter. Nem at lave og smager forrygende godt!

Danmarks nationalret stegt flæsk med persillesovs fås nu i en sundere og nemmere version! KUN 5 ingredienser! Og det hele er serveringsklart på 30 minutter. En ny favorit er født!

Skift kartoflerne ud med blomkål og skift den fede opbagte sovs ud med madlavningsfløde 4%, så er du nået langt i bestræbelserne på at lave et sundt måltid. At det så både er nemmere og hurtigere, gør det til en ny hverdagsfavorit.

Stegt flæsk laves på grillen om sommeren og i ovnen om vinteren. Det bliver sprødt, lækker og smagfuldt på denne måde.

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

Danmarks nationalret stegt flæsk med persillesovs i en sundere og nemmere version! Skift kartoflerne ud med blomkål og skift opbagt sovs ud med madlavningsfløde 4%, så er du nået langt i bestræbelserne på at lave et sundt måltid.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 stort eller 2 små blomkål
  • dl madlavningsfløde
  • 1-2 dl optøede grønne ærter
  • 1 bundt hakket persille
  • salt og hvid peber
  • 800 g stribet flæsk
  • salt

Til servering

  • syltede rødbeder

Sådan gør du

Stegt flæsk

  • Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme eller 200 grader varmluft. Læg flæsket på en bageplade med bagepapir. Drys godt med salt.
  • Sæt pladen i ovnen i 25-35 minutter indtil du synes flæsket har fået tilpas til din smag. Vend gerne hele molevitten halvvejs – og hæld samtidig evt. væske/fedt fra.

Blomkål

  • Pluk blomkålen i buketter og kog den i letsaltet vand i 8-10 minutter. Hæld vandet fra og damp blomkålen helt tør.
  • Vend fløden og ærterne i blomkålen og smag til med salt og peber. Giv den et kort opkog.
  • Vend persillen i, nu må den ikke koge mere.
  • Server med rødbeder.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Blomkål i persillesovs med stegt flæsk
Blomkål i persillesovs med stegt flæsk er en dejlig let sommerret. Nem at lave og smager forrygende godt!

Tip: Læg flæsket på en rist over bagepladen. Det giver sprødhed hele vejen rundt, men til gengæld også mere opvask.

Blomkål i persillesovs

Nogle gange skal man ikke pille ved at klassiker og andre gange er det Ok at twiste lidt eller lave en enkel omskrivning for at få et alternativ.
Herhjemme elsker vi persillesovs og får det gerne når lysten til det melder sig. Uhm, hvem er ikke vild med at mose kogte kartofler i persillesovsen?

Men nogle gange – og særligt om sommeren – er lysten bare ikke til den ret så tunge sovs. Og da vi om sommeren er velsignet med store, flotte og friske blomkål, fandt jeg på at lave denne omskrivning af klassikeren. Så nu er den en del af vores faste sommer repertoire.

Blomkål i persillesovs passer supergodt til stegt flæsk, så det er meget ofte den kombination vi får. Men stegt flæsk kan byttes ud med alt muligt andet lige fra en stegt kotelet til frikadeller eller roastbeef.

Opskrifter med blomkål

Blomkål er en glimrende erstatning for kartofler og kan også bruges i stedet for ris. Prøv f.eks. at bruge blomkål i disse retter:

Blomkålsgratineret farsret med masser af grønsager Blomkålsgratineret fars med masser af grønsager

Stegte blomkålsris med oksekød Stegte blomkålsris med oksekød

Millionbøf Millionbøf med blomkålsmos

Blomkålstabouleh Blomkålstabouleh