Aftensmad

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

Danmarks nationalret stegt flæsk med persillesovs i en sundere og nemmere version! KUN 5 ingredienser! Og det hele er serveringsklart på 30 minutter. En ny favorit er født!

Skift kartoflerne ud med blomkål og skift den fede opbagte sovs ud med madlavningsfløde 4%, så er du nået langt i bestræbelserne på at lave et sundt måltid. At det så både er nemmere og hurtigere, gør det til en ny hverdagsfavorit.

Stegt flæsk laves på grillen om sommeren og i ovnen om vinteren. Det bliver sprødt, lækker og smagfuldt på denne måde.

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

  • 1 stort eller 2 små blomkål
  • 1 karton madlavningsfløde
  • 1-2 dl optøede grønne ærter
  • 1 bundt hakket persille
  • Salt og hvid peber
  • 800 g stribet flæsk
  • Til servering: Syltede rødbeder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader. Læg flæsket på en bageplade med bagepapir. Drys godt med salt.
  • Sæt pladen i ovnen i 25-35 minutter indtil du synes flæsket har fået tilpas til din smag. Vend gerne hele molevitten halvvejs – og hæld samtidig evt. væske/fedt fra.
  • Pluk blomkålen i buketter og kog den i letsaltet vand i 8-10 minutter. Hæld vandet fra og damp blomkålen helt tør.
  • Vend fløden og ærterne i blomkålen og smag til med salt og peber. Giv den et kort opkog.
  • Vend persillen i, nu må den ikke koge mere.
  • Server med rødbeder.

Tip: Læg flæsket på en rist over bagepladen. Det giver sprødhed hele vejen rundt, men til gengæld også mere opvask.

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk
Blomkål i persillesovs med stegt flæsk er en dejlig let sommerret. Nem at lave og smager forrygende godt!

Blomkål er en glimrende erstatning for kartofler og kan også bruges i stedet for ris. Prøv f.eks. at bruge blomkål i disse retter:

Blomkålsgratineret farsret med masser af grønsager Blomkålsgratineret fars med masser af grønsager

Stegte blomkålsris med oksekød Stegte blomkålsris med oksekød

Millionbøf Millionbøf med blomkålsmos

Blomkålstabouleh Blomkålstabouleh