Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

Danmarks nationalret stegt flæsk med persillesovs i en sundere og nemmere version! KUN 5 ingredienser! Og det hele er serveringsklart på 30 minutter. En ny favorit er født!
Skift kartoflerne ud med blomkål og skift den fede opbagte sovs ud med madlavningsfløde 4%, så er du nået langt i bestræbelserne på at lave et sundt måltid. At det så både er nemmere og hurtigere, gør det til en ny hverdagsfavorit.
Stegt flæsk laves på grillen om sommeren og i ovnen om vinteren. Det bliver sprødt, lækker og smagfuldt på denne måde.
Blomkål i persillesovs med stegt flæsk
- 1 stort eller 2 små blomkål
- 1 karton madlavningsfløde
- 1-2 dl optøede grønne ærter
- 1 bundt hakket persille
- Salt og hvid peber
- 800 g stribet flæsk
- Til servering: Syltede rødbeder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader. Læg flæsket på en bageplade med bagepapir. Drys godt med salt.
- Sæt pladen i ovnen i 25-35 minutter indtil du synes flæsket har fået tilpas til din smag. Vend gerne hele molevitten halvvejs – og hæld samtidig evt. væske/fedt fra.
- Pluk blomkålen i buketter og kog den i letsaltet vand i 8-10 minutter. Hæld vandet fra og damp blomkålen helt tør.
- Vend fløden og ærterne i blomkålen og smag til med salt og peber. Giv den et kort opkog.
- Vend persillen i, nu må den ikke koge mere.
- Server med rødbeder.
Tip: Læg flæsket på en rist over bagepladen. Det giver sprødhed hele vejen rundt, men til gengæld også mere opvask.

Blomkål er en glimrende erstatning for kartofler og kan også bruges i stedet for ris. Prøv f.eks. at bruge blomkål i disse retter:
Blomkålsgratineret fars med masser af grønsager