Persillesovs

Persillesovs er godt og klassisk tilbehør til stegt flæsk. Vi spiser også gerne den lækre sovs til fiskefileter eller fiskefrikadeller.
Det er egentlig ikke så tit vi får en rigtigt S.O.V.S. til maden. Måske hænger det sammen med, at vi meget sjældent får almindelige kogte kartofler. Jeg har selv en forkærlighed for sprøde kartofler og laver derfor hellere hasselbackkartofler eller knuste kartofler – hvortil man dog sagtens kan spise persillesauce!
Men det aller-allerbedste ved persillesauce er bare, at man moser kartoflerne på tallerkenen og blander dem med masser af persillesovs. Masser!
Så kan jeg altså godt skovle tallerkenfulde sovs og kartofler indenbords!
Prøv også at lave blomkål i persillesovs til stegt flæsk.
Persillesovs
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 spsk smør eller flydende margarine
- 3 spsk hvedemel
- 4,5 dl mælk
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk hvid peber
- finthakket frisk persille jo mere finthakket, jo mere grøn bliver sovsen
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde.
- Pisk hvedemelet i. Hav blusset på mellemvarme.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt under piskning. Hæld ikke mere end 0,5 dl i ad gangen og pisk grundigt mellem hver gang. Du skal sørge for at piske alle klumper ud inden du tilsætter mere væske. Hold ca 0,5 dl mælk tilbage.
- Lad nu sovsen koge godt igennem (det fjerner melsmagen). Vurder om den sidste 1/2 dl mælk skal tilsættes. Vær opmærksom på, at sovsen bliver tykkere af at stå lidt.
- Smag til med salt og peber. Nogle vil måske have mere salt i end 1/2 tsk.
- Persillen piskes i lige inden servering. Når persillen er kommet i, må sovsen ikke koge!
TIP! Jo mere finthakket persillen er, jo mere grøn bliver sovsen.