Nem risret med hakket kød og grønsager – one pot
Opskrift på en lynhurtig risret med hakket kød og grønsager – alt lavet i én gryde. Med kun få dagligdags ingredienser og 10 minutters forberedelse, er denne billige og sunde, lynhurtige risret med kød og grønsager klar til servering på i alt 30 minutter. Og da let er lavet i én og samme gryde – one pot – er der næsten ingen opvask.
Det er en billig risret med hakket kød og det kan være kalv/flæsk, gris eller oksekød. Brug det du har og kan lide. Selv foretrækker jeg hakket kalv og flæsk til min risret, da jeg synes det giver bedst smag.
Pølserne giver en lidt røget smag til ris retten og det kan enten være hele pølser skåret i skiver eller cocktailpølser. De kan også helt udelades, hvis man er mere til det. Men jeg kan godt lide, at der også er lidt at tygge på.
Grønsagerne er blot en pose fra fryseren. De fås i mange forskellige blandinger, så vælg den du bedst kan lide. Selv foretrækker jeg en blomkåls- eller broccoliblanding, men en wokblanding vil også fungere godt.
Lynhurtig risret one pot
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g hakket kalv og flæsk*
- 150 g pølser* evt cocktailpølser
- 1 spsk karry*
- 3 dl ris*
- 7 dl vand*
- 1 bouillonterning* hønse, grønsag eller svinebouillon
- 2,5 dl madlavningsfløde*
- 1 pose frosne grønsager* ca 600 g
- salt og peber*
Til servering
- mangochutney
Sådan gør du
- I en stor gryde brunes det hakkede kød sammen med karry
- Tilsæt pølser og steg dem lidt med.
- Tilsæt ris, vand og bouilonterning. Rør det hele sammen.
- Kom grønsager og madlavningsfløde i gryden. Bring det i kog.
- Lad retten simre i 12 minutter under låg ved svag varme. Lag gryden stå med låget på i yderligere 12 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Server med mangochutney
*Ingredienser fra basislager
Forslag til andre nemme one pot retter som risret
Gnocchigryde med champignon og spinat