Aftensmad

Gnocchi-gryde med champignon og spinat

Gnocchigryde med krydret kød, champignoner og spinat

Alt-i-en-mad er bare det skønneste på travle hverdage. Det er både nemt at lave, kan spises med én gaffel og det er supernemt at rydde op bagefter.

Når det så samtidig er hen i kategorien af velkrydret comfort-food, så synger englene altså!

Det smarte ved den her ret er, at de bløde og lækre gnocchi koges direkte i saucen. Det sparer opvask og det giver ekstra god smag til de små kartoffelboller. Den gode smag kommer også fra stødt fennikel, der står brilliant til hakket kalv/flæsk! Der bruges kun en lille smule, så smagen træder ikke voldsomt igennem, men alligevel nok til at give et anderledes pift til smagen.

Er du ikke vant til at bruge gnocchi? Så er det her en rigtig god anledning til at se at komme i gang. Gnocchi ligger fast i køledisken i efterhånden de fleste supermarkeder. Jeg køber mine i Rema1000, hvor en pakke med 300 g fås for 12-13 kr. I Føtex har jeg set dem på hylden med pasta.

Kan du ikke finde gnocchi (udtales i øvrigt njokki ;o) ) kan du bruge pasta. I givet fald vil jeg foreslå, at du bruger frisk pasta, der kun skal koge meget kort tid. Evt en fyldt tortellini.

Gnocchi-gryde med champignon og spinat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket kalv/flæsk*
  • 400 g champignon, skyllede og skåret i skiver
  • 1 fed presset hvidløg*
  • 1 finthakket løg*
  • 1/2 spsk tørret basilikum eller oregano*
  • 1 tsk chilliflager*
  • 1/2 tsk stødt fennikel*
  • 1 tsk salt*
  • friskkværnet peber*
  • 1/2 dl vand*
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater*
  • 1 karton madlavningsfløde* eller 2,5 dl creme fraiche 18%
  • 350 g gnocchi
  • 75 g frisk spinat
  • friskrevet parmesan og basilikumblade til pynt

Sådan gør du

  • Opvarm en stor wok, pande eller gryde.
  • Brun kødet godt. Tilføj finthakket løg og skivede champignon. Steg til løgene er bløde og champignon er møre. Det tager et par minutter.
  • Tilsæt hvidløg, tørret basilikum, chiliflager, fennikel samt salt og peber.
  • Tilsæt vand og flåede tomater samt gnocchi.
  • Lad koge et par minutter ved mellem varme.
  • Tilsæt madlavningsfløde og spinat. Rør det hele godt sammen indtil spinaten er faldet sammen.
  • Smag retten til med salt/peber og måske lidt flere krydderier. Server evt. med friskrevet parmesan og friske basilikumblade som pynt.

 

*Ingredienser fra basislager

Gnocchigryde med krydret kød, champignoner og spinat

Gnocchigryde med krydret kød, champignoner og spinat