Gyoza-fad i ovn
Gyoza-fad med nudler, kylling og kokos-karry er nem aftensmad, hvor alle ingredienser samles i ét fad og blot passer sig selv i ovnen.
I fadet kommes kyllingeinderfileter, frosne gyoza, cremet kokosmælk med karrypasta, frisk ingefær og sprøde grøntsager. Det gør opskriften til et sikkert hit, når du vil have asiatisk inspireret mad uden besvær. En helt perfekt og oplagt ret til de travle hverdage.
Gyoza-fad med nudler og kokos-karry
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 20 stk frosne gyoza svarende til 2 poser
- 300 g kyllingeinderfilet
- 200 g nudler gerne grove
- 1 pose frosne wokgrøntsager ca. 500 g
- 400 ml kokosmælk svarende til 1 dåse
- 2 tsk rød eller grøn karrypasta brug den du bedst kan lide
- 1 spsk friskrevet ingefær
- salt og peber
- ½ spsk sesamolie
- 1 spsk sesam kan udelades
- Evt. frisk koriander, lime og chili til topping
Sådan gør du
- Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække 3–4 minutter, til de er bløde, men stadig har bid. Hæld vandet fra.
- Rør kokosmælk, karrypasta og friskrevet ingefær sammen i en skål. Smag til! Karrypasta er forskelligt i styrke, så måske vil du have lidt mere eller mindre i din ret.
Kom alle ingredienser i ét fad
- Fordel de udblødte nudler i bunden.
- Fordel de frosne wokgrøntsager ovenpå.
- Læg kyllingeinderfileter ovenpå (kan kommes i fadet rå, da de bliver gennemstegt i ovnen).
- Drys med salt og peber
- Hæld kokos-karry-saucen ud over det hele, så det dækker godt.
- Placer de frosne gyoza øverst.
- Pensl toppen af gyoza'erne med en smule sesamolie
- Drys med sesam
Tilberedning
- Sæt fadet i ovnen ved 200 °C varmluft i ca. 30–35 minutter, til kyllingen er gennemstegt, grøntsagerne er møre og gyoza er let gyldne på toppen.
Servering
- Drys evt. med frisk koriander, lidt limesaft og chili efter smag.
Gyoza-fad er super nem aftensmad
Denne opskrift på gyoza-fad er ideel til hverdage, hvor du vil have noget hurtigt og lækkert på bordet. Men uden at stå i timevis i køkkenet.
Nudler, kylling, wokgrøntsager og kokos-karry skaber en fyldig, cremet bund, mens gyozaerne på toppen bliver saftige og smagfulde. Retten kan tilpasses med friske grøntsager, alternative proteiner eller mildere krydderi efter smag. Det er en praktisk og hyggelig “alt-i-et-fad” løsning, som både børn og voksne vil elske.

Hvad er gyoza?
Gyoza er en lille pakke lavet af nudeldel (pastadej) der er pakket om fyld. Fyldet kan være grønsager, svampe eller kød, f.eks. kylling. De købes på frost i supermarkedet, hvor der er 10 stk i en pose med 200g.
Jeg beregner 2 poser til hele portionen, svarende til 5 gyoza til hver. Det kan sagtens være et mindre antal.
Kan man serveres ris i stedet for nudler til gyoza-fad?
Ja, det kan du sagtens. Udelad nudlerne og server i stedet kogte ris ved siden af. Du kan også komme ris ned i fadet, men så skal du øge mængden af væske tilsvarende, så du har 3 dl væske til 1½ dl ris.
Kan man bruge friske grøntsager i stedet for frosne?
Ja, broccoli, peberfrugt, gulerødder, svampe eller sukkerærter kan bruges. Hårde grøntsager bør snittes fint eller steges kort, så de bliver møre under tilberedningen i ovnen. Men det er bare så supernemt at smide en frossen pose grønsager i fadet.
Kan man udskifte kokosmælk med fløde?
Ja, fløde giver en mildere og rundere smag, men retten mister lidt af det tropiske touch fra kokos. Et godt alternativ er at bruge halvt fløde og halvt mælk og tilsætte lidt sojasauce eller limesaft for en asiatisk præget smag.
Kan man bruge noget andet i stedet for karrypasta?
Ja, du kan bruge almindelig karry. Men karrypasta er mere intens og kompleks i smagen, den indeholder bl.a. chili og hvidløg. Hvis du bruger almindelige karry, kan du tage 2–3 tsk karrypulver, svits det kort i olie eller rør direkte i saucen. Tilsæt evt. chili eller hvidløg for ekstra smag.

Bliver gyoza tilberedt i ovnen?
Ja, fyldet bliver gennemvarmet som det skal. For lidt sprødhed kan gyoza pensles med sesamolie.
Kan retten laves vegetarisk?
Ja, udelad helt eller erstat kylling med tofu eller blot ekstra grøntsager. Gyoza kan fås med både kød- og grønsagsfyld.
Kan gyoza-fad laves med rejer
Ja, store tigerrejer vil fungere rigtig godt i retten i stedet for kylling.
Skal nudler udblødes før tilberedning i ovnen?
Ja, 3–4 minutter i kogende vand sikrer, at de bliver bløde og ikke tørre under ovnbagning.




