Kylling i fad med ris og kokosmælk
Kylling i fad med ris og kokosmælk er en supernem alt-i-et fad, som kun tager 5 minutter at klargøre. Efter en tur i ovnen har du den nemmeste aftensmad!
Kylling i karry med ananas og kokosmælk er den bedste smagskombination, der findes! Og dette er den nemmeste opskrift på kylling i ovn, der findes! De to ting kombineret giver den lækreste aftensmad med kylling og vil helt sikkert blive en stor favorit på middagsbordet.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Kylling i fad med ris og kokosmælk – alt-i-en og forberedt på kun 5 minutter
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2½ dl ris
- 1 dåse ananas i tern inkl. saft á 140 g
- 1 dåse kokosmælk
- ½ dåse vand
- 8 stykker kylling over- eller underlår eller kyllingebryst
- 2 tsk karry
- 2 tsk salt
Til servering
- dampede grønsager, f.eks. broccoli
Sådan gør du
- Kom ris i et ildfast fad.
- Tilsæt 1 dåse ananas i tern inkl. saften.
- Tilsæt 1 dåse kokosmælk og ½ dåse vand.
- Læg kyllingestykkerne ovenpå.
- Drys med salt og karry.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Stil fadet i ovnen i 40 minutter.
- Tjek at kyllingestykkerne er møre – kødsaften skal være klar når du stikker en skarp kniv ind ved benet.Smag også gerne på risene. Er de stadig lidt for hårde, kan du tilføje ½ dl vand og give retten 10 minutter mere, gerne dækket af alufolie.
- Server med dampede grønsager.
TIP! Kylling i fad med ris kan forberedes dagen før. Klargør fadet og stil det i køleskabet. Næste dag stilles fadet direkte i ovnen.
Opskrift på kylling i fad
Du kan tilføje en pose frosne grønsager, som tilberedes sammen med de øvrige ingredienser. Grønsagerne blandes i så fald med ris og ananas og lægges under kyllingen. Brug en pose frosne grønsager efter eget valg – det kan være en blomkålsblanding, grønne bønner/haricot verts eller en gang wokgrønsager. Det er fuldstændig ligegyldigt hvilken du vælger, bare du bruger det du har og godt kan lide.
Du kan bruge over- eller underlår, kyllingebryst eller -inderfilet. Eller kombiner det gerne. Det har jeg gjort i retten på billederne. Det fungerer superfint og alle kyllingestykker bliver fint møre og saftige.
Du kan også bruge en hel kylling, som du enten parterer i 8 stykker eller flæk den og læg den ovenpå ris og ananas som butterflykylling.
Har du ikke – eller kan du ikke lide – kokosmælk, så kan du erstatte det med fløde. Brug piskefløde, hvis du vil give den gas eller brug madlavningsfløde, hvis du gerne vil lave en lettere version og en sund kylling i fad.
Nemme alt i et fad opskrifter
Der findes ikke noget nemmere end at komme alle ingredienser i et fad og stille det i ovnen. Så er der et færdigt, komplet måltid klart efter tilberedningen. Her har du mine bedste opskrifter på one pot retter i ovnen.
Tænker det smager vildt godt, men måske man skulle nævne at kyllingen også skal i
Haha, god pointe. Det er rettet til nu. Tak for hjælpen 🙂
Altså det er nok mig der ikke læser det rigtigt, men skal vandet ikke i og hvorfor er der 2 gange salt og karry? 🙃😊
Hej Heidi. Det var nok lidt uklart beskrevet, jeg har rettet det til nu. Tak for tippet.
Jeg syntes der er ualmindelig meget væde i denne opskrift. Jeg har fulgt opskriften og her har de 2,5 dl ris ikke opsuget væden, der nu er meget tynd og det virker som en suppe.
Tak for din kommentar og fordi du bruger mine opskrifter 🙂
Når jeg koger ris plejer jeg altid at lave lidt mere end dobbelt væske i fht. ris. Dvs til 2,5 dl ris skal der bruges 5,5 dl væske. I ovnen fordamper væsken mere, så der skal ekstra til.
I opskriften her er der ca. 6,5 dl væske, hvilket passer meget godt ifht at risene bliver møre og kyllingen saftig. Men jeg prøver lige at teste af endnu en gang og retter selvfølgelig opskriften til, hvis det ikke passer. Hjemme hos dig justerer du selvfølgelig bare ned for væsken, så det passer til din smag 🙂
Hvilken str kokosmælk bruger du for der fås både store og små dåser. Da vi har en som ikke tåler det vil jeg gerne lave det med fløde. Men hvilken mængde
Jeg bruger en helt almindelig størrelse dåse, der indeholder 400 ml. Du kan sagtens bruge fløde i stedet, det skal nok blive lækkert.