Aftensmad

Kylling i fad med ris og kokosmælk

Kylling i fad med ris

Kylling i fad med ris og kokosmælk er en supernem alt-i-et fad, som kun tager 5 minutter at klargøre. Efter en tur i ovnen har du den nemmeste aftensmad!

Kylling i karry med ananas og kokosmælk er den bedste smagskombination, der findes! Og dette er den nemmeste opskrift på kylling i ovn, der findes! De to ting kombineret giver den lækreste aftensmad med kylling og vil helt sikkert blive en stor favorit på middagsbordet.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Kylling i fad med ris og kokosmælk – alt-i-en og forberedt på kun 5 minutter

Kylling i fad med ris og kokosmælk forberedes på kun 5 minutter. Alt kommes i et fad og skal så kun en tur i oven. SÅ nemt! Server med dampede grønsager eller kom en pose frostgrønsager i fadet sammen med risene.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • dl ris
  • 1 dåse ananas i tern inkl. saft á 140 g
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ dåse vand
  • 8 stykker kylling over- eller underlår eller kyllingebryst
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk salt

Til servering

  • dampede grønsager, f.eks. broccoli

Sådan gør du

  • Kom ris i et ildfast fad.
  • Tilsæt 1 dåse ananas i tern inkl. saften.
  • Tilsæt 1 dåse kokosmælk og ½ dåse vand.
  • Læg kyllingestykkerne ovenpå.
  • Drys med salt og karry.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Stil fadet i ovnen i 40 minutter.
  • Tjek at kyllingestykkerne er møre – kødsaften skal være klar når du stikker en skarp kniv ind ved benet.
    Smag også gerne på risene. Er de stadig lidt for hårde, kan du tilføje ½ dl vand og give retten 10 minutter mere, gerne dækket af alufolie.
  • Server med dampede grønsager.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

TIP! Kylling i fad med ris kan forberedes dagen før. Klargør fadet og stil det i køleskabet. Næste dag stilles fadet direkte i ovnen.

Opskrift på kylling i fad

Du kan tilføje en pose frosne grønsager, som tilberedes sammen med de øvrige ingredienser. Grønsagerne blandes i så fald med ris og ananas og lægges under kyllingen. Brug en pose frosne grønsager efter eget valg – det kan være en blomkålsblanding, grønne bønner/haricot verts eller en gang wokgrønsager. Det er fuldstændig ligegyldigt hvilken du vælger, bare du bruger det du har og godt kan lide.

Du kan bruge over- eller underlår, kyllingebryst eller -inderfilet. Eller kombiner det gerne. Det har jeg gjort i retten på billederne. Det fungerer superfint og alle kyllingestykker bliver fint møre og saftige.
Du kan også bruge en hel kylling, som du enten parterer i 8 stykker eller flæk den og læg den ovenpå ris og ananas som butterflykylling.

Har du ikke – eller kan du ikke lide – kokosmælk, så kan du erstatte det med fløde. Brug piskefløde, hvis du vil give den gas eller brug madlavningsfløde, hvis du gerne vil lave en lettere version og en sund kylling i fad.

Kylling i fad med ris
Kylling i fad med ris og kokosmælk er en supernem alt-i-et fad, som kun tager 5 minutter at klargøre. Efter en tur i ovnen har du den nemmeste aftensmad!

Nemme alt i et fad opskrifter

Der findes ikke noget nemmere end at komme alle ingredienser i et fad og stille det i ovnen. Så er der et færdigt, komplet måltid klart efter tilberedningen. Her har du mine bedste opskrifter på one pot retter i ovnen.

Bagt pasta med feta og kylling Bagt pasta med feta, kylling og tomater – one pot

Foliepakker med kødboller og grønt Foliepakker med små kødboller og grønt. Ultranemme.

Græsk kylling Græsk kylling – alt i et fad og lavet på max 10 minutter