Aftensmad

Græsk kylling – alt i et fad og lavet på max 10 minutter

Græsk kylling

Denne græske kylling laver jeg stort set hver gang jeg har citroner i huset. Det er trods alt ikke en del af mit basislager, men noget jeg da har en gang imellem. Og når jeg er lidt forudseende og ved jeg får en travl uge, kommer der citroner på indkøbslisten. Citronen kan også udelades, men det er bare synd, for den giver en vældig god smag.

For denne ovnkylling er simpelthen noget af det allernemmeste du overhovedet kan lave! Hvad siger du f.eks. til det her:

  • Du kan forberede retten dagen før og sætte den i køleskabet, så skal den blot i ovnen i ca. 40 minutter dagen efter.
  • Du kan bruge frosne kyllingelår, hvis du en dag er i tidsnød og ikke har fået taget op af fryseren. Så skal du blot sætte tilberedningstiden op til ca. 50 minutter.
  • Alle ingredienser kommes i et fad. Dvs der er ingen opvask.
  • Det tager max 10 minutter at gøre hele retten klar til at komme i ovnen.

Du kan undlade at komme ris i fadet og blot koge dem på almindelig vis og servere ved siden af. I så fald skal der ikke helt så meget væde ved, kun 1/2 flaske passata eller 1 både hakkede, flåede tomater.
Kommer du det hele i fadet, er der typisk væde nok i tomatpassata/flåede tomater samt fløde til at risene bliver møre. Du kan dog tilsætte lidt mere koldt vand for at være sikker.

Giv en grøn salat eller dampede grønsager til eller gør som jeg og smid en pose bønner på en bradepande, dryp med olivenolie og drys med salt og sæt den ind i ovnen sammen med kyllingen.

Græsk kylling

Græsk kylling er den nemmeste aftensmad du overhovedet kan lave

Græsk kylling – alt i ét fad

  • 700 g kyllingelår (ca. 8 stk over- eller underlår)
  • 3 dl ris
  • 1 økologisk citron
  • 1 flaske tomatpassata (700 g) eller 2 dåser hakkede, flåede tomater
  • Evt. 1/2 tomatpassataglas med koldt vand, eller 1 dåsefuld koldt vand
  • 1 karton madlavningsfløde (2,5 dl)
  • 1/2 spsk oreegano
  • Salt og peber
  • En håndfuld oliven (kan udelades)
  • Server med en grøn salat, dampede grønsager eller bønnefritter til

Sådan gør du

  1. Hæld risene i et ildfast fad og læg kyllingen ovenpå.
  2. Hæld tomatpassata og fløde over kyllingen.
  3. Evt. tilsæt koldt vand hvis du vil være sikker på at have væde nok (brug glasset fra tomatpassata eller dåsen med flåede tomater)
  4. Skær citronen i 8 både og fordel dem i fadet.
  5. Drys med oregano, salt og peber. Fordel oliven i fadet.
  6. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 40 minutter. Saften fra kyllingen skal være klar.

TIP! Forbered det hele aftenen før og stil fadet i køleskabet. Næste dag stilles det direkte i ovnen.

Jeg serverer den græske kylling med en gang bønnefritter

Jeg serverer den græske kylling med en gang bønnefritter