Foliepakker med små kødboller og grønt. Ultranemme.
Med lidt kartofler, en tur i grønsagsskuffen og en gang hakket kød med lidt krydderier er alt, der skal til for at trylle disse lækre foliepakker med små kødboller og grønt frem. Serveret med f.eks. en klat creme fraiche dressing er det et bud på en lynhurtig aftensmad med alt inklusive.
Foliepakkerne kan laves på grill eller i ovnen.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Foliepakker med små kødboller og grønt. Ultranemme.
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Små kødboller
- 400 g hakket svinekød* eller hakket kalv og flæsk
- 1 tsk salt samt peber efter smag*
- 1 æg*
- 1 fed hvidløg*
- 1 finthakket løg*
- ½ spsk oregano*
- ½ tsk cayennepeber* eller chilipulver
- 1 tsk stødt fennikel (kan udelades)
Grønt
- 200 g broccoli kan være fra frost*
- 600 g kartofler*
- 1 peberfrugt*
- 4 tsk oregano*
- salt og peber*
Sådan gør du
Små kødboller
- Rør svinekødet grundigt med salt
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser til en fars
Grønt
- Skyl broccolien og skær den i mindre stykker
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern
- Skyl peberfrugten og skær den i tern
Tilberedning
- Afriv 4 stykker alufolie
- Fordel grønt i 4 lige store dele og læg det i midten af alufolien
- Lav små kødboller med en teske og læg dem ovenpå grønsagerne
- Drys med oregano samt salt og peber
- Fold alufolien sammen omkring fyldet så det danner 4 pakker
- Kom pakkerne på grillen eller i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Åbn forsigtigt en af pakkerne og prik i kartofler for at tjekke om de er møre
*Ingredienser fra basislager
Forslag til dyppelse
Skal der gang i grillen? Eller leder du efter en nem og hurtig opskrift, som kræver et minimum af forberedelse? Så kom alle ingredienser på et stykke alufolie, luk det godt sammen og stil pakken på grillen eller i ovnen en lille halv times tid.
Der er både kød, kartofler og grønt i disse pakker, så du har et skønt alt-i-én måltid fuldstændig uden at skulle bruge komfur, potter og pander. Du skal kun røre det hakkede kød med lidt krydderier og så komme det i pakkerne som små “klatter” sammen med kartofler og grønsager.
Jeg har brugt peberfrugt og broccoli. Men du kan sagtens bruge andre typer grønt – blomkål, porre, ærter, gulerødder, pastinak/persillerødder, rodselleri for blot at nævne nogle. Og har du en pose blandet grønt fra frost, så brug bare den! Ligesom kartoflerne i en hurtig vending også kan være skivede kartofler eller kartoffelbåde fra frost.
Det hakkede kød er her i opskriften svinekød, men det kan også være hakket oksekød, hakket kylling eller blandet kalv/flæsk.