Basislager

I fryseren

  • Bacon i skiver og/eller tørret skinke
  • Brød (Flutes, Rugfler, Naanbrød el.lign)
  • Frosne grønsager (Bønner, Ærter, Broccoli, Blomkål, Blandet grønt)
  • Hakket oksekød
  • Hakket svinekød eller kalv/flæsk
  • Ingefær, skrællet og skåret i portionsstykker
  • Kyllingfilet og/eller inderfilet
  • Kyllinglår eller hel kylling
  • Kød- og melboller til suppe
  • Persille, skyllet og løstfrosset
  • Pølser
  • Revet ost
  • Svinemørbrad og/eller skinketern

I skabet

  • Boullionterninger (Hønse, Grønsager, Okse)
  • Dijonsennep
  • Flydende margarine
  • Frikalet
  • Hakkede flåede tomater, tomatpure, evt. tomatpassata
  • Havregryn
  • Hoisinsauce
  • Honning
  • Hvedekerner, byg, grov couscous, bulgur
  • Hvidvinseddike og/eller andre typer (Hyldeblomsteddike, mangoeddike o.lign)
  • Kartofler
  • Ketchup
  • Kikærter på dåse
  • Kokosmælk
  • Løg og hvidløg
  • Mandler
  • Mangochutney
  • Hvedemel, Maizenamel
  • Mornaysauce (eks. den lette fra Karoline)
  • Olie (oliven og smagsneutral, eks. majsolie)
  • Pasta (spaghetti, skruer mm, nudler)
  • Ris (brune, hvide og grødris)
  • Soya
  • Sukker, vaniliesukker (gerne hjemmelavet)

I køleskabet

  • Citron- og limesaft
  • Feta (Puck)
  • Gulerødder
  • Madlavningsfløde 8% (F.eks. Oma)
  • Mælk
  • Parmesan
  • Peberfrugter (Røde, Gule, Orange)
  • Æg

Krydderier

  • Cayennepeber
  • Chilipulver
  • Gurkemeje
  • Hvid peber
  • Kanel
  • Karry
  • Oregano
  • Paprika
  • Peber
  • Rosmarin
  • Salt, groft og fint
  • Spidskommen
  • Timian

Friske grønsager/frugt

Købes ind ofte og efter sæson. Er derfor ikke som sådan basislager – bare meget ofte brugt

  • Ananas
  • Auberginer
  • Blomkål
  • Champignon (kan også haves på glas)
  • Icebergsalat
  • Mango
  • Rødbeder
  • Spidskål, hvidkål, rødkål
  • Spinat
  • Squash
  • Tomater

 

I opskrifterne er der en stjerne* ud for ingredienser fra basislager