Bagels med kanel og rosiner
Er du på udkig efter en lækker og unik twist på den klassiske bagel? Disse bagels med kanel og rosin er den perfekte blanding af sødt og salt.
Jeg er selv ret vild med kombinationen af kanel og rosiner. Og som sådan fungerer de rigtig godt til morgenmad eller som en lækker eftermiddagssnack. De kan spises når de er helt nybagte, ligesom de bliver sygt lækre efter en tur i brødristeren.
Nogle gange udelader jeg kanel og rosin, for at få en mere neutral smag. Så kan disse bagels bruges til en lækker frokostsandwich med f.eks. flødeost, laks og rucola.
Giv dem et forsøg og lad mig vide, hvad du synes! Bedøm gerne opskriften ved at give den stjerner.
Bagels med kanel og rosiner
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 5½ dl håndvarmt vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 2 tsk stødt kanel
- 850 g mel
- 1 dl rosiner kan erstattes af tørrede tranebær
- 1 æg
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det håndvarme vand
- Tilsæt salt, sukker og kanel
- Tilsæt melet, men hold ca. en tredjedel tilbage. Rør dejen grundigt mens du gradvist tilføjer mere mel indtil dejen kan æltes på køkkenbordet. Måske skal du ikke bruge alt melet.
- Tilsæt rosiner
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Dejen må gerne være lidt klistret.
- Kom dejen tilbage i skålen. Dæk den med plastfilm eller et rent viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
- Efter hævning tages dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 12 lige store stykker, som trilles til boller.
- Med tommel- og pegefingre formes et hul i midten af hver bolle. Træk let i dejen, så du får en ring. Lav hullet lidt større end du vil have i dit slutresultat, da dejen hæver og lukker hullet.
- Læg dejringene på en meldrysset flade og lad dem hvile mens vandet bringes i kog.
- Fyld en stor gryde med vand og bring det i kog. Vandet skal kun koge let og ikke bulderkoge.
- Sænk en bagel forsigtigt ned i vandet – kog 1-3 ad gangen alt efter størrelsen på din gryde.
- Kog alle bagels 1 minut på hver side. Vend dem med en hulske.
- Efter kogning lægges de på en bageplade med bagepapir,
- Tænd ovnen på 220 grader almindelig over- og undervarme
- Når bagels’ene er dampet lidt af pensles de med sammenpisket æg
- Bag bagels ved 220 grader i 15-18 minutter til de er flot gyldne. Har du 2 plader, bager du én plade ad gangen
Bagels med den helt perfekte seje krumme
Bagels laves ved at lave en klassisk gærdej. Hvis du vil have smag af kanel og rosiner i, tilsætter du dette til gærdejen. Hvis du vil have en mere klassisk hvedebagel uden smag, udelader du blot disse 2 ingredienser.
Når dejen er hævet, deles den i 12 boller, som formes til ringe med fingrene. De kan sagtens få et lidt ujævnt udtryk, uden det gør noget. I min optik, må bagels gerne være lidt rustikke.
Nu skal dine bagels koge. Kogningen giver den helt rigtige, seje krumme, som kendetegner en god bagel. Hvis ikke de så rustikke ud før, så gør de det sikkert nu efter kogning. Men bare rolig, efter en tur i ovnen, bliver de fine og brune på overfladen.
Alt i alt er disse kanel og rosinbagels en lækker tilføjelse til morgenmaden. Giv dem et forsøg og lad mig vide, hvad du synes!