Kyllingeboller med basilikum og grønt
![Kyllingeboller med basilikum og grønt](https://dagenstallerken.dk/wp-content/uploads/2023/01/Kyllingeboller-med-basilikum-og-grønt.jpeg)
Opskrift på skønne små kyllingeboller krydret med basilikum serveret med grønt og cremet pasta. En nem ret med hakket kylling, der hurtigt kan laves.
Kyllingeboller med basilikum og grønt
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Kyllingeboller
- 450 g hakket kylling
- ½ tsk salt samt peber
- 3 spsk havregryn
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 2 spsk hakket basilikum kan er startes med 2 tsk tørret basilikum
Pasta, sovs og grønt
- 1½ dl madlavningsfløde eller piskefløde
- 1½ dl pastavand
- 500 g grønne asparges
- 200 g forårsløg
- 300 g grønne ærter
- 250 g cherrytomater
- ½ tsk salt samt peber efter smag
Pasta
- 400 g båndpasta
Sådan gør du
Kyllingeboller
- Rør det hakkede kylling med salt, peber, havregryn, æg, mælk og hakket basilikum
- Fyld en gryde med vand og kog det op.
- Form små boller med en stor teske og kog dem i vandet.
- Bollerne er færdige når de flyder op til overfladen. Alt efter størrelse skal de have ca 4-5 minutter.
Pasta, sovs og grønt
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. HUSK at gemme et par dl til sovsen.
- Rens og skyl alle grønsagerne godt.
- Knæk den træede ende af aspargesene af og skær dem i mindre stykker.
- Skær forårsløg i mindre stykker og halver cherrytomaterne.
- Kom fløde, pastavand og grønsagerne i en stor gryde og kog det sammen et par minutter.
- Tilsæt pasta og bland det hele godt sammen. Vurder om der evt. skal tilsættes lidt mere pastavand.
- Smag til med salt og peber.
- Bland kødbollerne forsigtigt med pastaen og grønsagerne.
![Kyllingeboller med basilikum og grønt](http://dagenstallerken.dk/wp-content/uploads/2023/02/Kyllingeboller-med-basilikum-og-grønt1.jpeg)
Tips til kyllingeboller med basilikum
Kan du ikke få fat i frisk basilikum, så kan du sagtens bruge tørret basilikum. I så fald skal 2 spsk frisk basilikum skiftes ud til 2-3 tsk tørret.
Du kan også tviste smagen ved at bruge timian, oregano eller f.eks. salvie i stedet for basilikum. Det smager også rigtig dejligt.
Vil du gerne smage på kyllingebollerne og sikre, at smagen er som den skal være? Så kan du enten koge en enkelt kødbolle og smage på den, for derefter at krydre lidt ekstra hvis behovet er der. Ellers kan du komme 1-2 tsk på en lille underkop og stille den i mikroovnen i ca. 20 sekunder. Så er kødbollen tilberedt og du kan smage om krydringen er ok. Med denne metode skal du ikke holde en stor gryde vand i kog mens du tilsmager og krydrer.
Jeg bruger asparges, forårsløg og ærter som de grønne indslag. Du kan supplere – eller skifte ud – med squash i små tern, fintstrimlet spidskål, revet gulerod eller bladselleri i tern. Der er masser af variationsmuligheder.
Husk at gemme noget af kogevandet! Opskriften siger 1,5 dl. Men jeg tager altid mere fra, da der kan blive brug for at justere lidt til sidst. Der er stivelse i pastakogevandet, så vandet er med til at give den helt rigtige konsistens i den færdige ret.