Aftensmad

One pot pasta med pølser

One pot pasta med pølser

Aftensmad på 20 minutter? Ja tak! Det får du med one pot pasta

Jeg putter gulerødder, squash og peberfrugt i fordi det er grønsager jeg meget ofte har i mit køleskab. Du kan bruge andre typer, hvis det passer dig bedre eller nøjes med at bruge 1 eller 2 slags. Men det fungerer altså rigtig godt.

Så her er min version af den nemmeste gryderet, der findes:

One pot pasta med pølser og masser af grønsager

Opskrift på one pot pasta, der er en cremet og supernem pastaret. Alt koges sammen i én gryde og det giver en skøn smag og dejlig cremet sauce.
Antal 4 personer
Kategori: Suppe

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 250 g gulerødder skrællet og groft revet
  • 1 squash i små tern
  • 1 peberfrugt i små tern
  • 1 finthakket løg
  • 4 tykke pølser svarende til 300 g f.eks. kålpølser (se tip)
  • 75 g pikantost kan udelades
  • 1 hønseboullionterning
  • 1 flaske tomatpassata 680 g eller 2 dåser flåede tomater
  • 1/2 liter koldt vand brug gerne passataglasset
  • 1/2 spsk oregano
  • lidt cayennepeber kan udelades eller du kan komme mere i efter smag
  • 400 g pasta

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • Skyl squash og skær den i små tern. Du kan også rive den på den grove side af rivejernet.
  • Hak løget fint.
  • Skær pølserne i mindre tern.
  • Kom det hele sammen med alle de øvrige ingredienser ned i en stor gryde. Brug glasset fra tomatpassaten til at måle vand op med. Bruger du dåsetomater, skal du bruge 3 dåser vand.
  • Nu kan du stille den i køleskabet til næste dag eller du kan sætte den over og koge med det samme.
  • Hele molevitten skal koges i 12 minutter. Og så er der dejlig aftensmad.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

TIP! I stedet for kålpølser kan du bruge røget medister, røget bacon, røget mørbrad eller schwarzwaldskinke. Den røgede smag passer rigtig godt til retten.

Lynhurtig one pot pasta til travle hverdage

Vi har flere dage om ugen, hvor der er særdeles meget tryk på fordi alle er til sport, på arbejde eller til bestyrelsesmøder osv osv. I et par år har presset særligt ligget på torsdage. Men det har så været den dag, hvor der er blevet spist rester eller en rugbrødsmad. Det er fint nok. En enkelt gang om ugen.

Men nu er det også om mandagen, hvor ingen har tid til at lave mad, men hvor alle er sultne efter sport – selvfølgelig på hvert sit tidspunkt. Men rugbrødsmadder 2 gange om ugen er altså no go hjemme hos os. Nogle gange, når det passer sig, laver jeg derfor dobbeltportion af søndagens aftensmad, så der er til 2 dage. Eller også bruger jeg 15 minutter på at smække denne one pot pasta sammen med alle ingredienser i én gryde og sætter den i køleskabet. Mandag aften tages gryden ud af køleskabet og sættes på komfuret i 20 minutter og stå er der aftensmad. Og det er endda en lækker gang gaffelmad, der nemt kan skovles ind med trætte arme efter et par timers badminton. What’s not to like, si’r jeg bare!

Prøv også disse one pot:

One pot pasta med kylling One pot pasta med kylling

Lynhurtig karrygryde one pot Lynhurtig karrygryde one pot

Tomatsuppe med tortellini og spinat One-pot tortellini tomat- og spinatsuppe