Aftensmad

Polenta med svampe- og aubergine ragout

Polenta med aubergine og champignonragout er skøn comfort food

Polenta er majsmel kogt til grød og det spises meget ofte i det italienske køkken. Polentaen – eller majsgrøden – spises hvor du ellers ville have spist kartoffelmos eller pasta. Og ja! Man kan altså godt spise grød som tilbehør til aftensmaden.

Polenta koges op med vand og smages til med smør og gerne parmesan. Den fås i en forkogt udgave, der egentlig bare skal piskes op med kogende vand. Eller du kan i de fleste supermarkeder købe en pose majsgryn ( fås f.eks. i Rema1000 til ca 10kr). På posen står, at polenta skal koges i 40 minutter. Men 25 minutter kan sagtens gøre det.

Polenta fungerer særdeles god som base for en krydret ragout som denne med aubergine og svampe. Den kan spises som en ren vegetarret eller du kan f.eks. grille en kotelet til.

Har du ikke før prøvet polenta, kan jeg altså godt anbefale dig at prøve.

Polenta med svampe- og aubergine ragout

  • 2 auberginer
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g polenta
  • 2 tsk salt
  • 1,5 liter kogende vand
  • 25 g smør
  • 500 g champignon
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1/2 pose frisk spinat, ca. 125 gram
  • Salt og hvid peber
  • Høvlet parmesan til servering
Polenta med aubergine og champignonragout er skøn comfort food

Polenta med aubergine og champignonragout er skøn comfort food

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær auberginer i tern og læg dem på en bageplade på bagepapir. Dryp med olivenolie og vend auberginerne i olien, så alle bliver dækket. Sæt pladen i ovnen i 20 minutter. Vend gerne i auberginerne undervejs, så de får farve på alle sider.
  3. Kog vandet op i en gryde og tilsæt salt. Hæld nu majsgrynene langsomt i mens du pisker kraftigt. Det er vigtigt, at du får pisket alle klumper ud. Lad polentaen koge under låg ved svag varme i 25 minutter. Når polentaen er færdig, piskes en smørklat i og der smages til med salt og lidt hvid peber.
  4. Rens champignon og skær dem i skiver. Opvarm olien i en nok eller en stor pande og rist champignonerne til de er sprøde. Det tager ca 20 minutter – de starter med at væske en del, men lad dem stå til vandet er kogt væk, så bliver de sprøde efterfølgende.
  5. Tag auberginerne ud af ovnen og hæld dem i wok’en til champignonerne. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Server med høvlet parmesan.