Aftensmad

One pot pasta med kylling

One pot pasta med kylling

One pot pasta med kylling er en af de slags nem aftensmad, der er helt genial på travle hverdage.

Alt forberedes på et kvarter, det hele kommes i en gryde og så er retten kogt sammen på 10 minutter. Alt i alt en arbejdstid på en lille halv time og så har du et helt vidunderligt måltid, der er en ægte familiefavorit. Billig aftensmad er det endda også.

One pot pasta med kylling

One pot pasta med kylling er en dejlig hverdagsret med en skøn smag af tomater og basilikum. Det tager kun 30 minutter at sætte denne hverdagsmad på bordet og er derfor en stor familiefavorit.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Gryderet
Søgeord: alt i en pasta, hverdagsmad, Nem aftensmad, one pot, one pot kylling, pastaret

Ingredienser

  • 400 g kyllingefilet
  • 400 g pasta
  • 250 g champignon
  • 250 g cherrytomater
  • 100 g frisk spinat kan erstattes af frossen helbladet spinat
  • 1 hønseboullionterning
  • 1 håndfuld frisk basilikum kan erstattes af 3 tsk tørret basilikum
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 7,5-10 dl koldt vand
  • friskrevet parmesan

Sådan gør du

  • Skær kyllingebrystet i små tern
  • Skyl champignon og skær dem i mindre stykker
  • Skær løget i tynde skiver og pres hvidløget
  • Skyl spinat grundigt
  • Skær cherrytomater i halve efter kvarte – efter hvor store de er
  • Kom alle ingredienser i en stor gryde
  • Hæld vand på til pastaen er lige nøjagtig dækket – det kan være du skal bruge 7 dl, det kan være du skal bruge 1 liter.
  • Bring retten i kog og rør godt, så pastaen ikke klistrer sammen.
  • Kog one pot pastaen i 10 minutter.
  • Smag til med salt og peber og måske lidt mere basilikum.
  • Server med friskrevet parmesan
one pot pasta med kylling
One pot pasta med kylling er en dejlig hverdagsret med en skøn smag af tomater og basilikum.

Opskrift på one pot pasta med kylling

  • Kan man godt blande rå kylling med andre ingredienser, tænker du måske? Svaret er ja! Det kan du sagtens. Det hele bliver kogt sammen og tilberedt ved høj temperatur, så der er ingen problemer i det. Du kan altid bruge allerede tilberedt kylling, hvis du har det bedre med det.
  • Frisk eller frossen spinat? Du kan bruge begge dele alt efter hvad du har. Vælger du frossen, vil jeg anbefale, at du vælger bredbladet spinat fremfor den hakkede.
    Jeg har næsten altid frisk spinat i køleskabet, da vi elsker det! Vi bruger det både som salat som i denne Spinatsalat med kylling, soyamandler og gomadressing og Spinatsalat med bagte rødbeder. Og mange gange også i varme retter som denne Blomkålscurry og Italiensk farsbrød med fyld af spinat, mozzarella og oliven.
  • Kort pasta eller spaghetti? Jeg kan godt lige at bruge spaghetti – og altid fuldkornsudgaven. Men det kan være en smule tricky at sikre at spaghettien ikke klistrer sammen. Det er noget nemmere at røre alle ingredienser sammen, hvis du bruger en kort pastatype. Vær blot opmærksom på kogetiden på pastatypen, så den hverken får for meget eller for lidt.

One pot opskrifter

One pot aftensmad er et hit for dem, der søger nem aftensmad og billig aftensmad – med det plus, at der spares gevaldigt på opvasken. Her er nogle flere bud på one pot retter:

one pot pasta med kålpølser One pot pasta

Indianergryde er nem og dejlig aftensmad for hele familien Indianergryde – nem alt-i-en gryde med hakket kød og grønsager

Stegte blomkålsris med oksekød og grønsager er sund og ultranem hverdagsmad Stegte blomkålsris med oksekød

Gisou er en skøn alt-i-en-ret med hakket oksekød, ris og grønsager Gisou – en billig og nem alt-i-en hverdagsret