Blomkålscurry
Blomkålscurry er en lækker dahl med blomkål, røde linser og kikærter, der kan spises som selvstændig vegetarisk hovedret eller som tilbehør.
Retten er inspireret af de mange forskellige vegetariske retter vi fik på en vidunderlig ferie til Maldiverne i 2019. I Indien og landene deromkring spiser de overvejende vegetarisk og spiser kun en smule kød, som er i form af kylling, lam eller fisk. Der er et væld af superlækre og meget smagfulde retter, hvor linser og/eller blomkål spiller hovedrollen. Denne curry/dahl er en af dem.
Server blomkålscurry med ris og/eller hjemmebagte naan som selvstændig ret eller lav den som tilbehør til stegt kylling eller fisk.
Blomkålscurry
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 finthakket løg
- 1 fed presset hvidløg
- 1 spsk frisk, revet ingefær
- 1 sosk stødt koriander
- 1 spsk gurkemeje
- 1 spsk garam masala
- 1 tsk sambal oelek eller 1 frisk chili, finthakket
- 150 g røde linser, skyllet
- 6 dl vand
- 1 blomkål svarende til 500g
- 4 tomater i tern
- 1 dåse kikærter
- 100 g frisk spinat
- 1 tsk salt samt peber
Til servering
- yoghurt naturel eller creme fraiche
- ris
- naanbrød
- stegt kylling eller andet kød
Sådan gør du
- Hak løget fint og steg det i olie til det er blankt og blødt.
- Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier og sambal oelek/chili og steg et minut.
- Skyl linserne grundigt under rindende vand.
- Tilsæt linser samt vand og bring det i kog. Når det koger, skrues ned på lavt blus og koger 25 minutter.
- Pluk blomkålen i mindre stykker og kom det i gryden sammen med tomater. Kog videre i 10 minutter.
- Dræn vandet fra kikærterne og tilsæt dem sammen med spinat.
- Retten er færdig når spinaten er faldet sammen og alt er gennemvarmt.
- Smag til med salt og peber.
- Server med yoghurt naturel eller creme fraiche. Derudover ris og/eller naanbrød som vegetarret eller f.eks. stegt kylling.
Server blomkålscurry med
Opskrift på curry med blomkål
Den lækre blomkålscurry er lavet med varmende krydderier som ingefær, koriander, gurkemeje og garam masala. Krydderierne giver både smag og den smukke, gule farve. Der er også chili i retten. Du kan komme lidt eller meget chili i, alt efter hvor stærk du vil lave din curry. Jeg starter som regel med at komme lidt i og tilsætter så lidt mere i tilsmagningen, hvis jeg synes der mangler lidt spark.
Curry med blomkål indeholder både kikærter, røde linser og grønne ærter. De sidste mest for smagens og farvens skyld. Men kikærter og røde linser tilføjer proteiner og gode fibre, så du fint kan spise curry’en som et middagsmåltid, evt serveret med naanbrød.