Aftensmad, Salat, Suppe

Hjemmelavet naan-brød

Naanbrød

Hvis ikke du har prøvet selv at lave dine naan-brød, så må du altså beslutte dig for at få det gjort!

Det kan virkelig anbefales og de købte (der ellers kan være rigtig gode) kan ikke måle sig med dem, du selv laver.

Selvfølgelig er det nok ikke noget du vil kaste dig ud i på en hverdag, da det er en gærdej og gærdeje skal som bekendt hæve. Men så lav dem i en weekend. Gør det evt til et familieprojekt, hvor børnene former dejen mens du steger brødene på panden. Det vil ethvert barn da elske!

Hvis du vil lave dem ekstra lækre og rigtig snaskede, pensler du dem med smeltet smør efter bagning/stegning. Men det kan undværes.

Brug f.eks. naanbrødet sammen med Kylling Tikka Masala, som tilbehør til suppe eller salat.

Hjemmelavet naan-brød, 8 stk

  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1¼ dl håndvarmt vand
  • 1½ dl youghurt naturel
  • 1 spsk kokosolie eller olivenolie
  • 350 g mel
  • 1 spsk nigella-frø (sort sesam) (kan undværes)
  • Olie til panden, gerne på spray
  • Evt. smeltet smør

Sådan gør du

  1. Rør gæren med sukker og tilsæt vand, youghurt naturel samt olie.
  2. Tilsæt mel og ælt dejen godt sammen.
  3. Stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
  4. Del dejen i 8 dele og rul hver klump ud til en flad “pandekage”, ikke mere end ½ cm tyk.
  5. Varm en støbejernspande op – eller en anden pande, der tåler at blive meget varm – og kom lidt olie på.
  6. Læg et stykke dej på ad gangen. Når dejen bobler op og der kommer brune pletter på undresiden, vendes den og bages på den anden side.
  7. Hvert brød tager 2-3 minutter at lave.
  8. Læg dem på et fad og pensl evt. med smeltet smør og server straks. Alternativt kan fadet holdes varmt i ovnen indtil det er tid at spise. I så fald vent med at pensle med smør til lige inden servering.