Spinatsalat med kylling, soyamandler og gomadressing
Inviter veninderne eller familien på hjemmelavet cafemad! Spinatsalat med kylling, soyamandler og gomadressing er en fyldig måltidssalat med sprød spinat, stegt kylling og så vendt i den skønneste gomadressing. Prikken over i’et er de let salte soyamandler.
Server med godt brød. F.eks. langtidshævede flutes.
Spinatsalat med kylling, soyamandler og gomadressing
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 200 g frisk spinat, godt skyllet og afdryppet
- 200 g revet gulerod
- 400 g kyllingebryst (kan erstattes af færdigkøbt stegt kylling)
- 2 tsk rosmarin (kan erstattes af dit eget yndlingskrydderi til kylling)
- salt og peber
- 4 spsk syltede rødløg eller ½ fintskåret frisk rødløg
- 1 portion soyamandler eller erstat med købte saltmandler
Gomadressing
- 50 g sesamfrø
- 1 fed hvidløg kan erstattes af 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk soya
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
Kylling
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg kyllingefileterne i et ildfast fad og drys med salt, peber og rosmarin (eller dit eget yndlingskrydderi til kylling)
- Bag kyllingefileterne i ca 20 minutter. Lad dem køle lidt af og træk så kødet fra hinanden med 2 gafler. Dette gøres nemmest når kødet stadig er varmt.Alternativt kan kødet skæres i tern.
Gomadressing
- Rist sesamfrøene på en varm pande. Ryst panden ofte og hold godt øje med dem, de bliver meget hurtigt brune. Tag dem af varmen, når de er jævnt lysebrune og lad dem køle lidt af.
- Kom de ristede sesamfrø i en blender sammen med de øvrige ingredienser undtagen vand.
- Blend det hele sammen.
- Tilsæt vand lidt efter og lidt og blend til du har den ønskede konsistent.
- Smag til. Måske skal der lidt mere soya eller citronsaft i.
Servering
- Kom den skyllede spinat, revet gulerod og kylling på et stort fad.
- Vend gomadressingen i salaten
- Top med syltede rødløg og soyamandler
Jeg er stor fan af at bruge spinat i friske salater. Det giver stor smag, ekstra sprødhed og så er spinat jo bare sprængfyldt med vitaminer. Jeg vælger derfor langt hellere spinat end almindelig salat. Denne spinatsalat med kylling, soyamandler og gomadressing kan dog også bære andre salattyper, hvis du ikke er den store fan af frisk spinat.
Friséesalat, romainesalat, feldsalat vil alle være gode salattyper.
TIP! Tilføj bagte bønner for mere fyld. Bønner vendes med en smule olie og salt. Bages 25 minutter ved 200 grader.
Salaten her er et måltid i sig selv, da der er relativt meget kylling i. Og de mange smage er med til at øge mætheden. Vil du have lidt mere fyld i, kan jeg anbefale at bage nogle grønne bønner vendt i en smule olie og salt i ca . 25 minutter ved 200 grader. Det smager rigtig godt til denne salat.
Avocado i tern, bagte rodfrugter eller letdampede asparges vil også passe godt til.