Aftensmad, Inspiration

Måltidssalater

Måltidssalater

Måltidssalater er en fantastisk måde at få masser af grøntsager og sunde ingredienser ind i kosten. De er også en god måde at holde sig mæt på, hvilket kan være en fordel, hvis man ønsker at tabe sig, holde vægten eller blot ønsker lækre måltider med salat til aftensmad.

Her er et par konkrete opskrifter på mættende måltidssalater:

Italiensk pastasalat med tørret skinke, artiskokker og mozzarella

Italiensk pastasalat med tørret skinke, artiskokker og pasta
Italiensk pastasalat med tørret skinke, artiskokker og pasta

Perlebygsalat med kylling, bagte grønsager og persillepesto

bagte grønsager i perlebygsalat
De bagte grønsager giver sammen med persillepesto skønne farver til perlebygsalaten

Big Mac salat

Big Mac salat - en burger uden brød
Big Mac salat indeholder alt det en Big Mac indeholder – bare ikke brødet. En lækker og sund måltidssalat, der smager syndigt.

Poke Bowl med glaseret gris

Poke bowl med glaseret gris
Poke bowl med glaseret gris er en lækker og fyldig skål salat toppet med tern af stegt flæsk svøbt i en lækker marinade. Opskriften er hurtig og nem at lave i både ovn og airfryer.

Proteinsalat

Proteinsalat
Proteinsalat er en skål fyldt med gode, nærende og proteinrige sager: Kyllingefrikadeller, kogt quinoa og hummus samt salat og grønsager.

Clubsandwich salat

Clubsandwich salat
Clubsandwich salat er en helt klassisk clubsandwich med kylling, bacon og karrydressing – bare uden brødet. Med sprøde pitachips på toppen.

Mango-nudelsalat med mangoglaseret kylling

Mango-nudelsalat
Kyllingen bages med manguchutney og rives efter bagning i strimler med 2 gafler

Salat med æg og rejer

Salat med æg og rejer
Salat med æg og rejer er fyldt med sprøde salater, grønsager og frugt – toppet med æg og rejer og serveret med en hjemmelavet krydderurtedresing.

Spinatsalat med kylling, soyamandler og gomadressing

Spinatsalat
Spinatsalat med kylling, soyamandler og gomadressing. En mættende måltidssalat med masser af smag og flotte farcer.

Mexikansk taco bowl med kylling og avocadodressing

Tacobowl
Tryl mexikanske pandekager om til en spiselig skål og fyld den med et tex-mex salat. Udelader du kylling og bacon, har du nemt en vegetarisk version. Du kan evt skifte kødet ud med kikærter, tun, rejer eller et par kogte æg.

Råkostsalat med kylling, tranebær og mandler

Råkostsalat
Råkostsalat er en lækker middagssalat med sprøde grønsager. Et komplet måltid, når der tilsættes stegt kylling og toppes med ristede mandler.

Tunsalat med pasta, æg og asparges

Tunsalat med pasta, æg og asparges
Tunsalat er skøn og nem mad. Denne opskrift på tunsalat er med pasta, æg og asparges samt en lækker dressing. Det er skøn, nem sommermad lige til terrassen!

Sprød salat med grillet kylling og appelsindressing

Salat med grillet kylling og appelsindressing
En sprød salat med appelsindressing, grillet kylling og grønt er et lækkert, sundt måltid. Den friske appelsindressing klæder de øvrige ingredienser supergodt.

Buddha Bowl med tørret skinke

Buddha bowl med tørret skinke
Buddha bowl er en fyldig måltidssalat med knald på farverne fra de mange sprøde grønsager. Her er tilsat lidt protein i form af tørret skinke.

Steaksalat med æggesky

Steaksalat med æggesky
Steaksalat med æggesky

Pastasalat med kylling og sprød skinke

Pastasalat med kylling og sprød skinke
Pastasalat med kylling og sprød skinke

Opskrifter på måltidssalater

Salater er en god og sund måde at lave aftensmad på. De er nemme at tilberede, og de kan varieres på mange måder. Hvis du vil lave smagfulde og mættende måltidssalater, der kan fungere som et helt måltid, er der et par ting, du skal huske på.

Først og fremmest skal du sørge for at have en god base. Det kan være en blanding af forskellige salatblade, kål, eller andre grøntsager. Bagte rødbeder eller ristede gulerødder giver fantastisk mæthed og smukke farver. Du kan også tilføje lidt stivelse i form af pasta, ris, eller quinoa.
En mættende salat med spidskål som base er bl.a. én af favoritterne på vores spisebord.

For det andet skal du tilføje noget protein. Protein er vigtigt for at holde dig mæt, og det giver også salaten mere fylde. Til en salat med protein kan du bruge æg, rejer, kylling, oksekød, bælgfrugter, eller andre proteinkilder.

For det tredje skal du tilføje nogle sprøde toppings. Sprøde toppings giver salaten tekstur og smag. Du kan bruge ristede nødder, frø, croutoner eller grøntsager såsom gulerødder, agurker, eller peberfrugter.

Et fjerde element kan være frugt. Både frisk frugt som melon og mango samt tørrede frugter som abrikos eller tranebær tilføjer både frisk smag og sødme til måltidssalaten.

Måltidssalater

Måltidssalater er med mættende ingredienser, så de udgør et helt måltid i sig selv.
Kategori: Salat
Søgeord: opskrift på måltidssalat, sund aftensmad, sund opskrift, sundere mad

Hvad synes du om opskriften?