Salat

Råkostsalat med kylling, tranebær og mandler

Råkostsalat

En nem lille og lækker råkostsalat, der kan bruges med en rest kylling, kyllingebryst eller allerbedst plukket kød fra en rotisserikylling – saftigt og smagfuldt. Basen er spidskål, som jeg synes giver en dejlig mæthed i forhold til almindelig salat. Men du kan selvfølgelig anvende det, du kan lide.

Salaten er dejlig som frokost, nem at pakke ned og tage med, eller som en let aftensmad.

Vil du have en sprød råkostsalat i en vegetarisk udgave, udelader du blot kyllingen.

Vil du have lidt mere fyld, kan du tilføje 2 ruder ægnudler (skal blot overholdes med kogende vand og trække et par minutter).

Råkostsalat med kylling, tranebær og mandler

Råkostsalat er en lækker middagssalat med sprøde grønsager. Et komplet måltid, når der tilsættes stegt kylling og toppes med ristede mandler.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Salat

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst ca 300 g eller 300 g plukket kyllingekød
  • Lidt olie til stegning
  • Salt og peber
  • 1/2 spidskål grøn eller lilla
  • 3-4 revne gulerødder
  • 50 g mandler
  • 50 g tørrede tranebær kan skiftes ud med rosiner
  • 1 lille finthakket rødløg
  • 1/2 bundt koriander eller bredbladet persille
  • Lidt nigellafrø til drys kan udelades

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk honning
  • 1/2 spsk revet ingefær
  • 1 spsk sesamolie

Sådan gør du

  • Opvarm en pande med lidt olie. Steg kyllingebrysterne ca. 4 minutter på hver side eller til de er møre. Drys med salt og peber inden du vender dem. Tør panden af med køkkenrulle. Lad kyllingen køle lidt af inden du skærer den i skiver.
  • Varm panden op igen og rist mandler et par minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver brændte – det kan pludselig gå meget stærkt p.g.a fedtindholdet i mandler.
  • Snit spidskålen fint og bland den med revne gulerødder, tørrede tranebær, mandler og koriander.
  • Ryst dressingen sammen og fordel den over salaten.
  • Drys med lidt nigellafrø ved servering.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Sprød råkostsalat i skønne farver

Vi spiser også med øjnene! Derfor er det ekstra lækkert og indbydende, når dagens tallerken bliver fyldt med fantastiske farver.

Råkostsalaten her er superenkel og består blot af spidskål og gulerødder. Men når du vælger den lilla spidskål, får du et helt fantastisk farvespil, som appellerer til appetitten.

Jeg er superglad for salater, der er mere end blot salatblade med tomat, agurk, ærter og majs. Jeg vil – udover at se på flotte farver – helst spise mad, der er sprød, frisk og fuld af forskellige teksturer og smage. Og udover de smukke farver, er der forskellige teksturer med stegt kylling og ristede mandler på toppen.

Smagen i den asiatiske dressing med ingefær, honning og sesamolie er helt igennem forrygende og giver sammen med tørrede tranebær et rigtig godt modspil til grønsagerne.

Råkostsalat med eller uden kød?

Jeg tilføjer gerne stegt kylling, når jeg serverer denne råkostsalat som en måltidssalat til aftensmad. Så er der et komplet måltid med både protein og godt med grønsager.

Staten kan fog også sagtens serveres som tilbehør til mange forskellige retter, udelad da blot kyllingen.

Prøv også

Broget coleslaw Broget coleslaw med limedressing