Æggewrap med sesamkylling og kålsalat
Gå på cafe hjemme i dit eget køkken! Æggewrap med sesamkylling og kålsalat er så lækker, at det kunne have været serveret på en cafe.
Den sprøde kålsalat går supergodt med den knasende sesamkylling og den friske avocado. Det hele pakkes i en wrap lavet på æg og bindes sammen af en lækker tahindressing.
Denne æggewrap kunne lige så godt være serveret på en hipster cafe, men du laver den bare hjemme hos dig selv. Server den som en god stor frokost eller som en sund aftensmad.
Æggewrap med sesamkylling og kålsalat
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Æggewrap
- 8 æg
- 2 spsk finthakkede urter – f.eks. purløg persille, dild, rucola. Brug hvad du har og kan lide.
- 1,5 tsk salt
- 1 spsk sesamolie kan erstattes af en smagsneutral olie, men det smager altså bedst med sesam
Fyld
- 2 kyllingebryst
- 2 spsk sesam evt en blanding af sort og almindelig
- Olie til stegning
- 1/2 spidskål gerne den flotte lilla
- 1 pose feldsalat eller anden type salat
- 2 avocado
- 6 store radiser
Tahindressing
- 1/2 spsk soya
- 1 spsk citron
- 1 spsk tahin
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Skær kyllingebrysterne ud i små tern eller strimler. Varm en pande op med lidt olie og steg kødet ca. 5 minutter under omrøring til det er mørt. Drys med sesam og stil til side. Tør panden af med køkkenrulle. (Hvis kødet er blevet for koldt inden servering, kan du evt lune lidt i mikroen).
- Skyl salaten og tør den godt. Snit spidskålen. Del avocadoerne i 4 portioner og skær i tynde skiver. Skær radiser i tynde skiver.
- Rør dressingen sammen.
- Pisk æg med urter og salt. Du har nu ca 5 dl, dvs 1 1/4 dl pr. wrap.
- Varm panden (må meget gerne være non-stick) op med 1/4 af sesamolien. Mellemvarme, ikke for højt, da sesamolie ikke er glad for høj varme.
- Tag 1/4 af æggemassen (ca 1 1/4 dl) og hæld på panden. Vend og drej panden, så æggemassen flyder ud på hele fladen.
- Steg til overfladen ikke er våd længere (2-3 minutter) og brug så en spartel til at vende hele wrappen. Det er nemmest hvis den er blevet godt fast i det. Du kan også lægge en omvendt tallerken over wrappen, vende panden rundt så trappen lander på tallerkenen, og derefter lader trappen glide tilbage på panden på den ustegte side.
- Side 2 skal blot have 1-1½ minut.
- Læg de 4 wraps på hver sin tallerken. Læg spidskål og radiser på den ene halvdel af wrappen. Fordel kyllingestykkerne og avocado over. Top med feldsalat og dryp dressingen ud over.
- Vend den anden halvdel over fyldet og drys evt. med lidt mere sesam.
Æggewrap eller mexikansk pandekage?
Når vores piger er alene hjemme eller har maddag, er svaret klart når vi spørger, hvad de gerne vil lave: Mexikanske pandekager! De er et hit hver eneste gang. Og nemme at lave og variere.
Men en wrap lavet af æg med krydderurter er et skønt low carb alternativ til en madpandekage eller mexikansk tortilla.
Jeg laver altid de øvrige ingredienser klar og steger/bager så wraps’ene til sidst. De skal kun have ganske kort tid og er i øvrigt ikke besværlige at håndtere på panden. Så med mindre vi har rigtig talt eller bare er for dovne, så falder valget gerne på æggewrap fremfor mexikanske pandekager.
TIP: Gør det hele meget nemmere ved at bruge færdigsnittet kål og færdigstegt eller en rest kylling. Drys blot med sesam ved servering.