Mexikansk taco bowl med kylling og avocadodressing
Denne mexikanske taco bowl er inspireret af tex-mex mad vi har fået i USA. Der kan man på langt de fleste restauranter – udover den obligatoriske husets burger – næsten altid finde en salat. Og salaten er enten en Cæcarsalat eller en Tacosalat i mexikansk stil.
Mexikansk tacobowl med kylling og avocadodressing
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 4 fuldkornstortillas*
- 400 g kyllingebryst*
- 200 g bacon i tern*
- salt peber, chilipulver eller -flager*
- 1/2 spidskål eller anden form for salat
- 1 rød peberfrugt*
- 1 dåse majs*
- 1 dåse sorte bønner*
- 150 g soya- eller edamammebønner*
- 2 to mater*
- 50 g cheddar groftrevet*
- Mexikansk salsa færdigkøbt
Dressing
- 2 avocado
- 2 dl yoghurt naturel ikke græsk eller creme fraiche 9%
- Salt
- 1 spsk citronsaft*
- 1 tsk løgpulver eller en smule frisk revet løg*
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg kyllingen i et ildfast fad. Drys med salt, peber, chili og sæt fadet i ovnen i 20 minutter. Når kyllingen er kølet lidt af, trevler du den i mindre stykker med 2 gafler.
- Steg baconen sprød. Enten på en panden eller i mikroovnen.
- Læg de 4 tortillas over 4 ovnfaste skåle. Bag dem i ovnen i 5-7 minutter til de er lysebrune. Hold øje med de ikke bliver sorte! Lad dem køle af på skålene inden du lirker dem af.
- Snit spidskål og skær peberfrugt samt tomater i mindre tern.
- Dræn majs og sorte bønner og skyl dem godt igennem i en si. Lad dem dryppe af.
- Hold lidt kogende vand over soyabønnerne eller giv dem 1,5 minut i mikro’en med 1 spsk vand. Lad dem køle af.
- Bland alle ingredienserne til salaten.
- Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål og kør den glat med en stavblender. Eller kom den i en regulær blender. Smag til med salt og citron.
- Fyld salaten i de 4 tortilla-skåle.
- Top med kylling, bacon og cheddar.
- Dryp avocadodressing og salsa over salaten og server.
*Ingredienser fra basislager
Tips til taco bowl
Vi har flere gange fået serveret denne tacobowl i forskellige former for “skåle” lavet af en eller anden form for dej. De bedste af dem er hjemmelavede kæmpe-tortillas, der er bagt i ovnen, så de har fået en skåleform. De værste er dem er en gang hvid dej, der har været i frituren og gud ved på hvilken vis er blevet formet som en skål.
I denne “danske” version bruger jeg helt almindelige tortillas, som kan købes i supermarkedet (selvfølgelig i fuldkornsudgaven). Sørg for at gå efter de store.
Jeg har lagt dem over en suppeskål, der er sat på hovedet og bagt i ovnen i 5-7 minutter. Allerførst stillede jeg dog skålene ovenpå hinanden for at tortillas’ene kunne holde skåle-formen.
Lad skålene køle af inden du fjerner suppeskålene, så holder de bedst formen. De kan godt klistre en smule fast, men med forsigtighed kan de lirkes løs uden de går i stykker. Det lykkedes ihvertfald for mig.
Som salat bruger jeg fintsnittet spindkål. Jeg kan godt lide den grove struktur, som giver en bedre mæthed end almindelig salat.
Der er 6 tortillas i en pakke. De resterende 2 kan du klippe op i mindre stykker, dryppe med olie og drysse med salt og krydderier. Giv dem 5-7 minutter i ovnen til de er sprøde – hold øje med dem! Pludselig går det stærkt. Så har du lækre hjemmelavede tortillaschips.
Udelader du kylling og bacon, har du nemt en vegetarisk version. Du kan evt skifte kødet ud med kikærter, tun, rejer eller et par kogte æg.
Her er flere TexMex opskrifter:
Mexikansk risfad med kylling. One pot.
Quesedillas med oksekød, majssalsa og guacamole