Aftensmad

Mexikanske burgere

Mexikanske burgere

For mange år siden fik jeg på en mexikansk restaurant en “pakke” bestående af en tortilla fyldt med oksekød, ost og guacamole. Det smagte sindssygt godt.

Så nu har jeg lavet min egen version, som vi herhjemme kalder “mexikanske burgere” – mere fordi vi bruger tortillas end fordi der er noget som  helst mexikansk over det.

Fyldet varierer alt efter hvad jeg lige har i køleskabet. Nogle gange laver jeg en salsa af løg og tomater, andre gange er det noget med majs og bønner. Denne gang har jeg lavet karameliserede løg med peberfrugt. Og den kombination er virkelig lækker!

Som tilbehør har vi guacamole og bønnefritter.

Mexikanske burgere

  • 4 tortillas, gerne fuldkorns*
  • 5oo g hakket oksekød, formet til 4 burgere*
  • 8-16 skiver cheddar eller 50 g revet ost pr. burger*
  • 2 løg i skiver*
  • 1 peberfrugt i strimler*
  • 2 spsk olie til stegning*
  • Salt og peber*
  • 1 pose frosne bønner*
  • 2 spsk olie*
  • Salt*
  • Guacamole

*Ingredienser fra basislager

 Mexikanske burgere inden de kommer i ovnen

 Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bred bønnerne ud på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie og drys med salt. Stil bønnerne nederst i ovnen ca. 25 minutter. Vend i dem undervejs, så de alle bliver sprøde.
  3. Drys bøfferne med salt og peber og steg eller gril dem 3-4 minutter på hver side. Tag dem af panden.
  4. På samme pande steges løg og peberfrugt nu i 8-10 minutter til de er bløde og karameliserede.
  5. Lun tortillas – de skal have 20 sekunder i mikroovnen eller pak dem ind i sølvpapir og læg dem i ovnen i 2-3 minutter.
  6. På hver tortilla lægger du 2 skiver cheddar i et kryds, derpå en bøf, en skefuld løg/peberfrugtblanding og top med 2 skiver cheddar.
  7. Pak tortillaen sammen og læg dem med sammenføjningen nedad i et ildfast fad.
  8. Stil fadet på en rist midt i ovnen i ca. 10 minutter til overfladen begynder at få lidt farve.
  9. Server med bønnefritter og guacamole.