Aftensmad

Enchilada med kylling

Enchiladas med kylling

Enchilada med kylling er en ny måde at lave mexikanske pandekager på. Spørger jeg mine børn hvad de helst vil have til aftensmad er svaret altid “mexikanske pandekager” – altid med kylling og godt med guacamole og bland-selv salat og grønt.

Vi har derfor altid både (fuldkorns-) tortillas og kyllingebryst i basislageret. Jeg har stort set også altid mornaysovs på lager, så jeg kan smække en nem lasagne sammen på de dage, hvor tiden og kræfterne ikke er til at lave det hele fra bunden.

I denne ret bliver de fyldt med superlækker og cremet kylling, som er spicet op med jalapenos og gratineret med mornaysovs. Broccoli sikrer det sunde indslag, så denne kyllinge enchilda også er et sundere valg.

Enchiladas med kylling

Hvide enchiladas med kylling og broccoli, gratineret med cheddar og serveret med avocado/tomat/majssalsa. Brug gerne fuldkornstortillas og vælg selv om det skal være med/uden broccoli. Har du en rest kylling, er det supernemt at lave denne enchilada.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: enchilada, madpandekage, pandekager, tortilla

Ingredienser

Fyld

  • 400 g kyllingebryst
  • 2 tsk paprika
  • salt og peber
  • 400 g broccoli gerne fra frost
  • 75 g revet ost
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk hakkede jalapenos
  • salt og peber

Desuden

  • 6 tortillas, gerne fuldkorns
  • 1 glas bechamelsovs eller mornaysovs (eller lav selv en bechamel)
  • 100 g revet cheddar kan erstattes af anden type revet ost

Tilbehør

  • majs, tomater, avocado, salat, jalapenos

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme eller 180 grader varmluft.
  • Læg kyllingebrystfileterne i et ildfast fad.
  • Drys med paprika, salt og peber og gnid det ind i kødet.
  • Bag kyllingen i ca 25 minutter. Det gør ikke noget kødet ikke er 100% gennemstegt, da det skal i ovnen igen.
  • Med 2 gafler trækkes kødet i strimler. Eller kom det i en skål og brug håndmikseren til at trevle kødet. HUSK at lægge et viskestykke over skålen, da det kan sprøjte voldsomt meget.
  • Damp broccolibuketterne let.
  • Rør kødet med broccoli, revet ost, creme fraiche og hakkede jalapenos. Tilsæt salt og peber efter smag og behag.
    Enchiladas med kylling
  • Fordel kyllingemassen på de 6 tortillas.
    Enchiladas med kylling
  • Rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad.
  • Hæld bechamelsovs over og fordel revet cheddar hen over.
    Enchiladas med kylling
  • Stil fadet i ovnen og bag enchiladas i ca 25 minutter.
  • Server med en salat/salsa af salat, avocado, majs og tomater. Giv ekstra jalapenos til.
    Enchiladas med kylling

Disse enchiladas er supercremede og vanvittig lækre at sætte tænderne i! Hvide enchiladas med kylling er vist en klassisk ret, som jeg har fået et par gange på mexikanske restauranter. Men skulle vi spise det som det laves på restauranterne, ville livremmen ret hurtigt stramme gevaldigt, så jeg har lavet et par twists, der letter kalorieindholdet lidt og højner indtaget af fibre og grønsager.

Samtidig gør jeg meget ud af at mine opskrifter skal være til at lave på helt almindelige hverdage uden at skulle bruge mange timer i køkkenet. Derfor springer jeg gerne over hvor gærdet er lavest i de tilfælde, hvor det giver mening og bruger halvfabrikata. Du kan altid vælge at lave hjemmelavede versioner af disse ting – det er helt op til dig.

Her er mine tips til enchilada med kylling:

  1. Brug fuldkornstortillas. De både smager bedre og giver en større mæthed end tortillas på ren hvede. En pakke med 6 stk. fra supermarkedet koster ca. 12 kr (hvis du ikke køber premium brand).
    Da der er 6 stk i pakken, laver jeg derfor 6 stk selvom opskriften er til 4 personer. Vi har som regel én i husstanden, der godt kan spise lidt ekstra – ellers er der skøn restemad til frokost dagen efter.
  2. Tilføj grønsager. Jeg har altid frosne grønsager i fryseren som en del af mit basislager. Frosne broccoli er dejlig nemme at bruge i retter som denne. De tilfører vitaminer, gode fibre og mæthed uden smagen bliver for dominerende.
    Du kan vælge at servere broccoli ved siden af enchiladas i stedet for at komme dem ind i pandekagerne, hvis det fungerer bedre for dig. Du kan også skifte broccoli ud med snittet spidskål, revne gulerødder eller snittede, grønne bønner.
  3. Bechamelsovs/Mornaysovs. Jeg køber altid et par glas bechamelsovs (f.eks. Dolmio) eller kartoner med mornaysovs (f.eks. Karoline), når jeg ser dem på tilbud til en 10’er. De kan holde længe i køkkenskabet og kan bruges til f.eks. lasagne, når det gerne skal gå lidt hurtigt. I stedet for et færdigt glas, kan du lave din egen ostesovs.

Tex Mex opskrifter

Her er andre gode bud på mexikanske retter – eller ihverfald mexikansk inspirerede 🙂

Mexikansk lasagne Mexikansk lasagne

Brug mexikanske pandekager som skåle og fyld dem med en fyldig salat Mexikansk tacobowl med kylling og avocadodressing

Gratinerede nachos med kylling og salat Gratinerede nachos med kylling og salat

Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt

Mexikansk burger Mexikansk burger