Sund grønsagslasagne med squash og aubergine
Opskrift på grønsagslasagne, hvor pastapladerne er skiftet ud med tynde skiver af squash og aubergine.
Resultatet er en meget velsmagende og stivelseslet lasagne, hvor der er god smæk på både smag og sundhed.
Server lasagnen med en let salat.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Sund lasagne med squash og aubergine
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 5 dl tomatsovs hjemmelavet eller fra glas
- 1 stor squash
- 2 auberginer
- groft salt
- 1 kugle frisk mozzarella eller 150 g revet ost
- 1 karton Mornaysauce (kalorielet)
- 3 spsk rasp (kan undlades)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
- Skær squash og auberginer i tynde skiver på langs.
- Drys aubergineskiverne med salt og lad dem stå mens du forbereder resten. Det trækker vand ud af dem, så lasagnen ikke bliver så våd. Inden lasagnen samles, tørrer du skiverne godt med køkkenrulle.
- Brun oksekødet ved god varme i en gryde. Tilsæt tomatsaucen – eller ingredienserne til den – og kog sammen et par minutter.
- Skær mozzarellaen i tynde skiver.
- Læg et lag squashskiver i bunden af et lasagnefad.
- Læg et lag aubergineskiver ovenpå.
- Derpå lægges et lag kødsovs og mozzarellaskiverne.
- Gentag med squash, aubergine og kødsovs.
- Fordel mornaysaucen ud over fadet, så alt er dækket. Drys med rasp.
- Bag lasagnen i midten af ovnen i ca. 45 minutter.NB! Stil gerne fadet på et stort stykke alufolie. Når lasagnen bliver varm, udvider det sig og indholdet kan flyde over. Det er surt at få i bunden af ovnen.
Opskrift på grønsagslasagne
Jeg snyder lidt i den travle hverdag og bruger en karton mornaysauce (den lette variant). En karton passer lige i mængden til denne lasagne og det gør bare, at forberedelsen bliver meget lettere end hvis jeg står og koger en bechamelsauce sammen. Lidt rasp på toppen giver et skønt, sprødt lag. Er du ude efter en mere stivelsesfri lasagne, så udelad raspen.
Tomatsaucen har jeg altid i fryseren. Jeg laver en stor portion en gang i mellem og fryser den i fryseposer med 1/2 liter i hver. Så har jeg altid en grønsagsfyldt tomatsauce til pasta med kødsovs, lasagne osv. Er du til den helt nemme løsning, så bruger du et glas med færdig tomatsauce.
Du kan dog også koge en meget hurtig tomatsauce sammen ved at tilsætte 1 dåse flåede tomater, 1 hakket løg, 1 fed presset hvidløg og 2-3 tsk oregano eller basilikum til det hakkede kød efter det er brunet. Der skal ikke ret meget væske i denne lasagne – som jeg ellers plejer at anbefale i almindelig lasagne med pastaplader – for grønsagerne afgiver væske og der er ikke pastaplader til at opsuge væsken. Så kødsovsen må gerne være lidt “tør” i det.