Aftensmad, Salat

Broget slaw med limedressing

Broget slaw

Vi spiser også med øjnene. Her er derfor en skøn farvemættet variant af en coleslaw. Farverne kommer fra lilla spidskål, gulerødder og edamammebønner. Dressingen laves af yoghurt, som får et frisk spark med limeskal.

Du kan bruge græsk yoghurt, der er cremet i konsistensen eller almindelig yoghurt naturel. Hvis du bruger almindelig yoghurt naturel, har den godt af at blive drænet, så bliver den mere cremet og “tættere” i konsistensen og dermed kommer meget tæt på græsk yoghurt. Det er bare meget billigere.

Broget slaw med limedressing

  • 400 g gulerødder, svarende til 4 store
  • 300 g spidskål (jeg har brugt lilla, den kan også være grøn)
  • 1 snack peber
  • 1 håndfuld rucola (kan udelades eller erstattes med persille eller koriander)
  • 1/2 pose frisk, skyllet spinat
  • 150 g edamamebønner (optøede fra frost)
  • 1 rude fuldkornsnudler (kan udelades)

Dressing

  • 4 dl yoghurt naturel, evt. græsk yoghurt
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sennep
  • 1 spsk flydende honning
  • Saft og skal af 1 lime
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hvis du bruger almindelig youghurt naturel, hæld den da op i en si, hvori der er lagt et stykke køkkenrulle eller rent viskestykke. Stil sien over en skål, så den kan opsamle væden. Lad youghurten dryppe af så længe som muligt, ihvertfald mindst en time.
  • Hæld kogende vand over nudlerne og lad dem stå ca. 5 minutter inden vandet drænes fra. Skær eller klip nudlerne i mindre stykker.
  • Er edamammebønner ikke tøet op, hæld da også lidt kogende vand over dem.
  • Skræl gulerødderne og riv dem groft.
  • Riv spidskålen groft.
  • Skær snackpeber i små tern.
  • Skyl og hak spinat og rucola.
  • Bland alle grønsagerne og nudlerne i en stor skål.
  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Bland dressingen godt sammen med salaten.

NB! Når salaten står lidt, vil der samle sig lidt vand i bunden. Hæld dette fra inden du sætter salaten på bordet.