Grønsagsfrikadeller
Vegetarisk grønsagsfrikadeller er et fint alternativ til almindelige frikadeller på hakket kalv og flæsk. De kan spises som hovedret eller som tilbehør til en kødret, hvis kødet ikke kan undværes.
Vi spiser dem gerne i pitabrød med en god tzatziki og godt med sprød salat. Det smager helt uovertruffent!
Det er en glimrende måde at anvende grønsagsrester på – og er der ingen rester, kan en pose frossen grønsagsblanding fint bruges. Grønsagerne må meget gerne blandes med kogte kartofler eller en rest kartoffelmos.
Grønsagsfrikadeller
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g kogte grønsager, f.eks. kartofler, blomkål, broccoli, blomkål, ærter
- 3 forårsløg eller 1 finthakket løg
- 1 fed presset hvidløg
- 2 æg
- 1 dl havregryn
- 1 tsk spidskommen
- 2-3 drys cayennepeber eller stødt chili
- 1 tsk salt
- ½ dl mælk
- 1-2 spsk flydende margarine til stegning
Sådan gør du
- Mos de kogte grønsager med en gaffel, i en minihakker eller med en elpisker. Der må gerne være "klumper" alt efter familiens smag
- Skær forårsløget i fine strimler eller hak løget fint og kom det i.
- Tilsæt æg og havregryn og rør godt rundt
- Tilsæt krydderier og bland farsen godt sammen
- Lad nu farsen stå og samle sig lidt så havregrynene kan opsamle væde fra æg og grønsager
- Rør mælken i lidt efter lidt. Det er IKKE sikkert al mælken skal bruges og måske skal du bruge lidt mere end ½ dl. Rør godt mellem hver tilføjning af en sjat mælk. Konsistensen på farsen skal være ligesom på almindelige frikadeller.
- Opvarm en pande med 1 spsk flydende margarine.
- Form frikadeller med en ske, som du dypper i vand mellem hver frikadelle. Læg dem på panden og steg ved god varme i ca. 4 minutter. Vend dem når de er lysebrune i bunden og overfladen føles fast.
- Steg frikadellerne ca 4 minutter på den anden side.
Måske kan du også lide disse vegetariske opskrifter
Indisk dahl. Vegetarisk rød linsegryde