Tomatsauce

Denne tomatsauce er spækket med grønt – eller rettere røde og orange grønsager. Saucen blendes, så ingen – store eller små – opdager de mange gode sager. Grønsagerne er ikke bare sunde, men de giver faktisk saucen en sød og lækker smag.
Jeg plejer at lave en kæmpe grydefuld og fryser ned i mindre portioner. Så er der altid basis for en lækker kødsauce eller tomatsuppe.
Mængderne er lidt på slump. Brug det du nu har i grønsagsskuffen, det er ikke så afgørende hvor meget af hver, der puttes i.
Det skal du bruge
- 3-4 gulerødder i grove tern
- 2-3 peberfrugter, røde, gule, orange i grove tern
- 1 stort løg i grove tern
- 2-3 stængler bladselleri i fine tern, evt skrællet for at undgå trevler
- Evt. 1 bundt persille, inkl. stilke
- 2-3 fed hvidløg
- 3 dåser flåede tomater
- 2 dåser tomatpure
- 2 terninger grønsagsboullion
- 2-3 spsk oregano, evt basilikum
- Salt og peber
- Vand
Sådan gør du
- Læg alle grønsagerne i en stor gryde. Hæld vand på så det dækker. Tilsæt boullionterninger.
- Kog ca 10 minutter til grønsagerne er møre.
- Tilsæt tomater, pure, oregano samt salt og peber. Kog ca 5 minutter mere.
- Blend det hele med stavblenderen til en glat pure. Tilsæt evt mere vand, hvis konsistensen er for tyk. Måske kan de også tåle en dåse tomatpure mere?
- Smag godt til med ekstra salt, peber og oregano. Saucen må gerne smage af meget, da grønsagerne ellers kan gøre smagen lidt sød.
- Stil gryden i køleskabet til saucen er kølet lidt af. Fordel saucen i fryseegnede plastikposer ellers bøtter. Poserne er nemmest at få plads til i fryseren. Jeg plejer at komme 4-5 dl i hver portion.
Tip: I stedet for alt dette kan du også have et par glas færdig bolognese-sauce i køkkenskabet