Pastasalat med kylling og sprød skinke
8. maj 2017
/ Skriv en kommentar

Her er et bud på en mættende pastasalat med kylling og sprød parmaskinke.
“Dressingen” består bare af et par spiseskefulde flødeost med krydderurter – bare fordi den stod i køleskabet.
Den kan selvfølgelig erstattes af en almindelig vinaigrette.
Lidt ristede pinjekerner på toppen ville absolut også gøre sig godt.
Pastasalat
- 350 g fuldkornspasta*
- 1/2 bundt grønne asparges
- 400 g kyllingebryst eller -filet*
- Lidt olivenolie til stegning*
- 1 pakke parmaskinke*
- 1/2 pose frisk, skyllet spinat
- 3 tomater
- 4 spsk flødeost med krydderurter
- Lidt høvlet parmesan*
- Evt groft brød*
*Ingredienser fra basislager
Sådan gør du
- Knæk det nederste stykke af aspargesene, skyld dem god og skær dem i 2-3 cm stykker.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken (typisk 12 minutter) – husk salt i vandet. Tilsæt asparges-stykkerne i det allersidste minut af kogetiden. Hæld pasta og asparges til afdrypning i en sigte.
- Rør flødeosten i pastaen og lad den smelte, så den lægger sig rundt om pastaen.
- Skær kyllingen i tern og steg dem i lidt olivenolie på en pande.
- Læg parmaskinke på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen i 5-7 minutter ved 200 grader. Det er lidt forskelligt hvor meget de skal have, så pas på de ikke bliver sorte.
- Skær tomaterne i tern og skær evt. spinaten i lidt mindre stykker.
- Bland pasta, asparges, spinat og tomater sammen i en stor skål.
- Server med den sprøde skinke og høvlet parmesan samt evt. lidt groft brød.