Aftensmad, Frokost, Salat

Pastasalat med kylling og sprød skinke

Her er et bud på en mættende pastasalat med kylling og sprød parmaskinke.

“Dressingen” består bare af et par spiseskefulde flødeost med krydderurter – bare fordi den stod i køleskabet.

Den kan selvfølgelig erstattes af en almindelig vinaigrette.

Lidt ristede pinjekerner på toppen ville absolut også gøre sig godt.

Pastasalat

  • 350 g fuldkornspasta*
  • 1/2 bundt grønne asparges
  • 400 g kyllingebryst eller -filet*
  • Lidt olivenolie til stegning*
  • 1 pakke parmaskinke*
  • 1/2 pose frisk, skyllet spinat
  • 3 tomater
  • 4 spsk flødeost med krydderurter
  • Lidt høvlet parmesan*
  • Evt groft brød*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Knæk det nederste stykke af aspargesene, skyld dem god og skær dem i 2-3 cm stykker.
  2. Kog pastaen efter anvisning på pakken (typisk 12 minutter) – husk salt i vandet. Tilsæt asparges-stykkerne i det allersidste minut af kogetiden. Hæld pasta og asparges til afdrypning i en sigte.
  3. Rør flødeosten i pastaen og lad den smelte, så den lægger sig rundt om pastaen.
  4. Skær kyllingen i tern og steg dem i lidt olivenolie på en pande.
  5. Læg parmaskinke på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen i 5-7 minutter ved 200 grader. Det er lidt forskelligt hvor meget de skal have, så pas på de ikke bliver sorte.
  6. Skær tomaterne i tern og skær evt. spinaten i lidt mindre stykker.
  7. Bland pasta, asparges, spinat og tomater sammen i en stor skål.
  8. Server med den sprøde skinke og høvlet parmesan samt evt. lidt groft brød.