Aftensmad, Frokost, Salat

Tunsalat med pasta, æg og asparges

Tunsalat med pasta, æg og asparges

Tunsalat er skøn og nem mad. Denne opskrift på tunsalat er med pasta, æg og asparges samt en lækker dressing. Det er skøn og nem sommermad lige til terassen!

Aftensmad på 30 minutter på en varm sommerdag – eller en dejlig frokost til weekenden, hvor familien skal forkæles lidt ekstra. Eller hvad med at pakke tunsalaten ned og tage den med på skovtur?

Uanset hvad du vælger at gøre, kan du have denne dejlige tunsalat klar på max 30 minutter. Vi koger æggene i pastavandet og bruger de kogte pasta til at tø frosne ærter op.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Tunsalat med pasta, æg og asparges

Tunsalat er skøn og nem mad. Denne opskrift på tunsalat er med pasta, æg og asparges samt en lækker dressing. Det er skøn og nem sommermad lige til terrassen!
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Frokost

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 200 g fuldkornspasta*
  • 4-6 æg* alt efter hvor sultne I er
  • 2 dåser tun i vand*
  • 150 g ærter*
  • 1 bundt grønne asparges
  • 150 g salat brug gerne en blanding af forskellige slags
  • 1 snackpeber*

Dressing

Sådan gør du

  • Kog pastaen i letsaltet vand. Den skal typisk have 9-12 minutter.
  • Kom de frosne ærter i et dørslag (si)
  • Når pastaen er kogt, tages den op med hulske og lægges i dørslaget. På den måde tør pastaen ærterne op, og ærterne køler pastaen ned. Win-win!
  • Bring pastavandet i kog igen (pas på, nu hvor der er stivelse i vandet, koger det nemt over). Læg æggene i og kog dem smilende i 8 minutter (hårdkogte = 10 minutter)
  • Hæld vandet fra æggene og brus dem over med koldt vand inden du piller dem. Skær dem derefter i 4 dele.
  • Bræk den træede ende af aspargesene. Læg dem på en tallerken, der kan gå i mikroen med toppen udad mod kanten. Hæld 2-3 spsk vand ved. Sæt tallerkenen i mikroovnen ved fuld effekt i 1 minut. Lad aspargesene køle lidt af inden du skærer dem i 1-2 cm stykker.
  • Skær snackpeberen i tynde skiver.
  • Åbn dåserne med tun og lad vandet dryppe godt af.

Dressing

  • Bland alle delene til dressingen. Mælken bruges til at justere konsistensen, hvis du gerne vil have den tynd. Skal dressingen være cremet, udelader du bare mælken.
  • Fordel salat, pasta, ærter, asparges, peberfrugt på et fad og top med tun og ærter. Hæld dressingen over lige inden servering.
  • Server gerne med lidt brød eller sprøde croutoner.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Tunsalat med pasta, æg og asparges
Tunsalat er skøn og nem mad. Denne opskrift på tunsalat er med pasta, æg og asparges samt en lækker dressing. Det er skøn, nem sommermad lige til terrassen!

*Ingredienser fra basislager

Opskrift på tunsalat med pasta, æg og asparges

Denne dejlige tunsalat er fyldt med gode sager. Både æg og tun indeholder masser af proteiner, så salaten er fyldig nok til at kunne spises som aftensmad.

Det er derfor en af vores favoritter på de varme sommerdage, hvor vi allerhelst bare vil have let mad – både at lave og at spise. Denne opskrift på tunsalat er nemlig så nem at lave, at den er klar på max 30 minutter.

Jeg benytter mig af forskellige tricks til at spare på både tid og energi:

Start med at koge fuldkornspasta.

Læg de frosne ærter i et dørslag

Når pastaen er færdigkogt, tages den op af kogevandet med en hulske og hældes over ærterne i dørslaget. På den måde tøs ærterne op og pastaen køles lidt ned på én gang.

Kom nu æggene ned i pastavandet og kog op igen. Eftersom det allerede er varmt, tager det kun kort tid. Jeg giver dem 8 minutter for at få dem smilende. Er du mere til helt hårdkogte æg, giver du dem 10 minutter.