Forret, Lette retter

Hvide asparges med rejer og hollandaise

Hvide asparges med hollandaise og rejer

Hvide asparges er noget helt særligt. De har en kort sæson – typisk fra starten af maj og frem til omkring Sankt Hans – og derfor er det bare med at nyde dem, når de endelig er her. De friske hvide asparges smager nemlig helt fantastisk og er på en gang både elegante, lette og delikate. En rigtig forårsbebuder, der gør sig allerbedst i selskab med cremet hollandaise og saftige rejer – en klassisk servering, som aldrig går af mode.

I denne opskrift får du en af de nemmeste og lækreste måder at servere friske hvide asparges på. De hvide stængler dampes eller koges nænsomt, anrettes med rejer og toppes med en silkeblød hollandaisesauce. Det hele pyntes med lidt frisk dild og en citronrytter – og så har du faktisk en ret, der både ligner en million og smager endnu bedre. Og det bedste af det hele? Det kræver kun få ingredienser og ganske lidt tid i køkkenet.

Hvide asparges med rejer og hollandaise

Hvide asparges med rejer og hollandaise – en nem og lækker forårsret med friske asparges og cremet sauce. Perfekt som forret eller frokostret.
Servings 4 personer
Kategori: Forret

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 bundt hvide asparges
  • 400 g rejer
  • 1 portion hollandaise
  • 1 bundt dild
  • 4 skiver citron

Sådan gør du

  • Skræl asparges. Sørg for at skrælle fra hovedet og nedad.
  • Skær de nederste "træede" ender af og kasser dem.
  • Hvis de hvide asparges ikke skal koges lige med det samme, kan du stille dem i et glad med vand indtil de skal koges.
  • Kog letsaltet vand op i en gryde – vandet skal stå et par cm op af kanten.
  • Læg aspargsene ned i vandet og kog i 3 minutter. Tag derefter straks gryden fra varmen.
  • Tag aspargsene op med en hulske og læg dem på et rent viskestykke til afdrypning.

Servering

  • Fordel de kogte hvide asparges på 4 tallerkener.
  • Øs et par skefulde hollandaisesovs over.
  • Fordel rejer henover og pynt med dild og en citronrytter.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Friske hvide asparges – en forårsdelikatesse

Hvis du aldrig har prøvet at arbejde med hvide asparges før, er der et par vigtige ting at vide. Tilberedning af hvide asparges er nemlig lidt anderledes end de grønne. Først og fremmest skal de skrælles – og det er ikke til diskussion! De har en sej og træet overflade, som ellers vil gøre dem trevlede og ikke så lækre at spise. Du skræller dem med en tyndskræller fra hovedet og hele vejen ned – dog uden at skære selve hovedet væk. Det er nemlig den fineste del.

Dernæst skal den nederste del skæres af – ca. 2-3 cm, eller indtil du ikke længere mærker modstand i kniven. Den del er ofte træet og ubehagelig at tygge i, og derfor ryger den ud. Herefter er de klar til kogning eller dampning.

Hvide asparges med hollandaise og rejer
Hvide asparges med rejer og hollandaise – en nem og lækker forårsret med friske asparges og cremet sauce. Perfekt som forret eller frokostret.

Kogning af hvide asparges

Du kan både koge og dampe dine asparges – begge dele giver et lækkert resultat. Til kogning fyldes en gryde med letsaltet vand, og aspargesene koges i cirka 3 minutter. Tag herefter gryden af varmen og lad dem trække kort. Det sikrer, at de bevarer lidt bid og ikke bliver slatne. Hvis du foretrækker dampede hvide asparges, bruger du blot en dampindsats og giver dem ca. 6-8 minutter. Resultatet er lidt mere nænsomt og bevarer både smag og tekstur.

Tips til hvide asparges med rejer og hollandaise

Du kan sagtens gøre retten endnu mere personlig. Ud over rejer smager aspargesene også helt fantastisk med eksempelvis laks – både varmrøget og gravad, stenbiderrogn i sæson eller måske en skive røget skinke. Mulighederne er mange, og du kan nemt tilpasse efter hvad du har lyst til eller hvad der er i sæson.

Skal det være en lidt mere mættende ret, kan du servere et godt stykke brød til – gerne et hjemmebagt flute eller et stykke koldthævet speltbrød ristet i lidt smør. Og så selvfølgelig et glas kølig hvidvin, som prikken over i’et.

Hvis du er til hjemmelavet hollandaise, så lav den selv – det smager altså bare bedre. Find opskriften på min hjemmelavede hollandaise lige her. Men en god kvalitet fra supermarkedet kan også bruges i en snæver vending.

Retten egner sig både som forret eller som let hovedret – især på en varm forårs- eller sommerdag. Den lette friskhed fra rejerne og de friske hvide asparges spiller perfekt sammen med den fede, syrlige hollandaisesauce.