Sprøde croutoner

Har du brød til overs, så smid det endelig ikke ud! Lav i stedet sprøde og lækre croutoner, der kan bruges til suppe, i salater eller bare som en snack.
Jeg laver altid mine croutoner med rosmarin – jeg elsker rosmarin! Men du kan sagtens bruge andre krydderier/krydderurter.
De bedste resultater får jeg ved at bruge et brød med en sej krumme som mit langtidshævede speltbrød . Har jeg ikke lige det lækre brød på lager, er fuldkornspita et rigtig godt – og billigt – valg.
Croutoner bruges bl.a. til rørt tartar og som sprødt tilbehør til tortellini- og tomatsuppe. Croutoner er uundværligt tilbehør til cæsarsalat.
Sprøde croutoner
- Brød*
- Olivenolie*
- Salt*
- Krydderier – eks. rosmarin, oregano eller timian*
Ingredienser fra basislager
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skær brødet i tern eller tynde skiver.
- Læg det på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie – de skal bare have et stænk og ikke “bades i olie”
- Drys med salt og krydderi – spar ikke på krydderiet
- Bag crouton’erne til de er gyldne – vend gerne i dem undervejs. Tiden afhænger af hvor mange du laver og hvor tyndt brødet er skåret. Men hold endelig øje med dem, brødet må ikke blive sort!
- Opbevares i en kagedåse. Holdbarheden forlænges, hvis du undlader olie, men så forringes smagen også.