Aftensmad, Sauce/dressing mm

Sprøde croutoner

Har du brød til overs, så smid det endelig ikke ud! Lav i stedet sprøde og lækre croutoner, der kan bruges til suppe, i salater eller bare som en snack.

Jeg laver altid mine croutoner med rosmarin – jeg elsker rosmarin! Men du kan sagtens bruge andre krydderier/krydderurter.

De bedste resultater får jeg ved at bruge et brød med en sej krumme som mit langtidshævede speltbrød . Har jeg ikke lige det lækre brød på lager, er fuldkornspita et rigtig godt – og billigt – valg.

Croutoner bruges bl.a. til rørt tartar og som sprødt tilbehør til tortellini- og tomatsuppe. Croutoner er uundværligt tilbehør til cæsarsalat.

Sprøde croutoner

  • Brød*
  • Olivenolie*
  • Salt*
  • Krydderier – eks. rosmarin, oregano eller timian*

Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skær brødet i tern eller tynde skiver.
  3. Læg det på en bageplade med bagepapir.
  4. Dryp med olivenolie – de skal bare have et stænk og ikke “bades i olie”
  5. Drys med salt og krydderi – spar ikke på krydderiet
  6. Bag crouton’erne til de er gyldne – vend gerne i dem undervejs. Tiden afhænger af hvor mange du laver og hvor tyndt brødet er skåret. Men hold endelig øje med dem, brødet må ikke blive sort!
  7. Opbevares i en kagedåse. Holdbarheden forlænges, hvis du undlader olie, men så forringes smagen også.